时间  5小时 39分钟

路线点数 3654

上传日期 2021年2月19日

记录日期 二月 2021

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
1,422 m
933 m
0
3.4
6.9
13.73 km

浏览次数: 489次 , 下载次数: 39次

邻近 Ogassa, Catalunya (España)

RECORDA    si et posiciones sobre    " Veure més  "    (de color blau)  que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: Collet de Fullosa. Per arribar agafarem la pista forestal (apta per turismes) que surt de Ribamala (carretera de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses).

Agafarem el camí que en direcció a Llevant, pintura blava i blanca, ens portarà a la casa del Negre. La voltarem per la cara sud, per anar a trobar, per la cara de Llevant (pal indicatiu,) el camí que baixa a la Riera i que va a Ogassa. En arribar a baix trobem el primer Gorg, per la cara sud-est. Tot seguit, el camí d'Ogassa que creua la Riera i una mica riera amunt trobem el Salt i Gorg del Negre.
Tornem a la casa del Negre i pugem a sobre (direcció nord) a trobar el camí del Cingle (pal indicatiu), que seguirem. Ens portarà a la Riera d'Ogassa. La creuarem i seguirem el camí. Uns pocs metres més amunt trobem el camí d'Ogassa.
Nosaltres, seguirem el que continua pujant, tot resseguint la Riera fins trobar el Rec de la Font de la Dou. El resseguirem uns metres amunt, per veure el Salt de la Capa i retornarem al camí. Seguirem pujant pel camí, que va resseguint la Riera, fins que aquest la creua.
A partir d'aquest punt, és un continu de baixar i pujar del camí a la Riera, per anar veient els seus gorgs fins arribar al Rec de la Font del Boix. El pujarem uns metres per veure el seu Salt i tornarem al camí, que ens portarà a creuar el Riu de Coma.
Continuem pel camí que puja molt dret amunt pel Bac Verder, a trobar el Pla de la Terme. Creuarem la pista i el Pla de la Creu, per anar a la casa de la Tuta per pujar al Coll de l'Erola i sortir a sobre el mirador del de l'Àliga. Retornarem a la pista i pujarem pista amunt fins trobar una cruïlla (pintura groga). Deixarem la pista, per anar als Plans de Cal Pegot, a trobar el monument d'en Xirinacs.
Seguirem les marques (pintura blanca) del camí, que ens baixa a la casa del Cal Pegot (pal indicatiu), on trobem una cruïlla de camins. Anirem pel que marxa a Ponent i que ens portarà a Santa Maria de Vidabona (Catalunya Romànica, Vol. X , El Ripollès, pàg. 166), tot passant pel Pla de Toro i el Pas dels Maquis.
Un cop visitada, seguirem el camí (estem sobre del GR 3, pintura blanca i vermella, fins el Collet de Fullosa) que en direcció sud baixa a les Saleres de Vidabona (pal indicatiu) i d'aquí baixa a trobar el Rec de Sant Amand per pujar tot seguit a Cal Baiato (runes) i d'aquí a la Font de Fullosa.
Uns metres després de la Font, trobem una cruïlla. Aquí deixem el camí que va a la casa de Fullosa, i agafem el que marxa en direcció nord, per pujar per unes feixes herbades, a trobar la pista que seguirem, tot baixant fins el Collet de la Fullosa.

Cartografia: Editorial Alpina, mapa del Taga.

更多 external

兴趣点

Collet de Fullosa

兴趣点

Pista

兴趣点

el Negre

兴趣点

Camí d'Ogassa

兴趣点

Gorg

兴趣点

Salt i Gorg

兴趣点

Camí d'Ogassa

兴趣点

Camí del Cingle

兴趣点

Mirador

兴趣点

Baume

兴趣点

Riera d'Ogassa

兴趣点

Cruïlla d'Ogassa

兴趣点

Salt de la Capa

兴趣点

Rec

兴趣点

Creuar Riera

兴趣点

Gorg 1

兴趣点

Gorg 2

兴趣点

Gorg 3

兴趣点

Gorg 4

兴趣点

Gorg 6

兴趣点

Gorg 5

兴趣点

Vistes

兴趣点

Gorg i Salt

兴趣点

Salts

兴趣点

Creuar Pista

兴趣点

La Tuta

兴趣点

Vistes

兴趣点

Coll de l'Erola

兴趣点

Mirador del Turo de l'Àliga

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

Monument d'en Xirinacs

兴趣点

Cal Pegot

兴趣点

Pla de Toro

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

Pas dels Maquis

兴趣点

Faig Monumental

兴趣点

Santa Maria de Vidabona

兴趣点

Font

兴趣点

Vidabona

兴趣点

Saleres de Vidabona

兴趣点

Cal Baiato

兴趣点

Font de Fullosa

12则评论

 • eladi65 2021-3-4

  Bon dia Jordi,hi ha lloc per deixar el cotxe al collet d'en Freixa ó s'ha de deixar a la entrada del lletrero on indica el refugi ?
  gracies.

 • 的照片 JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA 2021-3-4

  Si, hi ha lloc per aparcar en el Collet.

 • eladi65 2021-3-9

  Graciès Jordi.

 • 的照片 albhertot

  albhertot 2021-3-19

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Hola Jordi, gràcies a les teves explicacions, ahir varem fer la teva ruta per aquesta bonica raconada, però sols fins el mirador de la Tuta i tornada per la pista.Merci per compartir

 • 的照片 JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA 2021-3-19

  Moltes gràcies.

 • 的照片 enri.prats

  enri.prats 2021-3-24

  我已使用过这条路线  查看更多

  Moltes gràcies per la ruta. La riera amb els gorgs i salts ben entretinguda. Les vistes des del mirador de l'Àliga. El pas pel plà de can Pegot, lloc emblemàtic que ens recorda el gran "lluitador històric, mort abans del Procés".
  Ens ha fet gaudir.
  Salut!.

 • 的照片 JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA 2021-3-25

  Moltes gràcies.

 • jmp23 2021-3-26

  Hola Jordi , el cami de pujada desde l'ultim gorg fins a la pista de coll de Jou , esta fresat i es facil de seguir...??
  Merci

 • 的照片 JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA 2021-3-26

  Si, es fresat i fàcil de seguir. Al començament de la pujada es troba una cruïlla, cal agafar el camí que puja fortament en direcció a Ponent.

 • jmp23 2021-3-27

  Moltes gracies i salut company

 • peremillet 2021-3-28

  Moltes gracias per publicar aquesta sortida,la ferem cinc companys al 27/03/21extraordonari mil gracias

 • 的照片 JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA 2021-3-28

  Moltes gràcies.

您可以这条路线