下载

累积高度

347 米

技术难度

简单

海拔下降

625 米

最高海拔

672 米

Trailrank

29

最低海拔

367 米

路线类型

单程
  • 的照片 Circular Serra de Montsant 2/2: ermita de Sant Antoni (Ulldemolins) - Margalef
  • 的照片 Circular Serra de Montsant 2/2: ermita de Sant Antoni (Ulldemolins) - Margalef
  • 的照片 Circular Serra de Montsant 2/2: ermita de Sant Antoni (Ulldemolins) - Margalef
  • 的照片 Circular Serra de Montsant 2/2: ermita de Sant Antoni (Ulldemolins) - Margalef

时间

6小时 39分钟

坐标

2142

上传日期

2017年4月19日

记录日期

四月 2017
成为第一个鼓掌的人
分享
-
-
672 米
367 米
19.74 公里

浏览次数: 112次 , 下载次数: 3次

邻近 Ulldemolins, Catalunya (España)

Segona jornada d’un itinerari circular per la Serra de Montsant (el Priorat, Tarragona), considerablement més senzilla que la del dia anterior

Partint d’una ermita prop d’Ulldemolins, recorrerem el curs del riu Montsant fins a Margalef anant quasi sempre en lleuger descens i apreciant capritxoses formes rocoses. De camí, visitarem una recòndita ermita medieval.

Trobareu la mateixa descripció que ací i més fotos en Fora de ruta

Data de realització: dilluns, 17 d’abril de 2017
Longitud: 19,74 quilòmetres
Altitud mínima: 367 metres
Altitud màxima: 672 metres
Desnivell acumulat: 347 m positius, 625 m negatius
Dificultat: fàcil

TRAM 1: Ermita de Sant Antoni – Ermita de Sant Bartomeu

Eixim del lloc on hem passat la nit, l’ermita de Sant Antoni, ubicada prop d’Ulldemolins, i caminem direcció NE seguint les marques roges i blanques del GR-65.5. Bona part del GR coincidix amb una pista forestal. Al cap d’escassos dos quilòmetres arribem al mirador de les Cadolles fondes (km 1,8), i ens separem uns pocs metres del camí que hem de seguir per a aguaitar des de dalt el toll que s’ha format en el riu Montsant.

Continuem pel congost de Fraguerau, sempre amb el riu a la nostra dreta, i admirem les curioses formes arredonides que l’erosió ha fet a la roca en la part superior del barranc. Algunes formacions tenen nom propi, com ara Els tres jurats, La roca balladora o Els robots.

Trobem una indicació que ens anima a desviar-nos del nostre camí per a visitar l’ermita de Sant Bartomeu. Per a fer-ho, hem de travessar el riu per un pont penjant (km 3,9) i, seguint el GR, recórrer un corriol envoltat de malesa que ens portarà a l’ermita menys d’un quilòmetre. Es tracta d’un temple romànic ubicat en un entorn sorprenent, entre parets de roca de formes suggerents. Una vegada vist, refem el camí per a tornar a travessar el pont penjant (km 5,6) i continuar avant, en la direcció que portàvem abans, és a dir, de nou amb el riu a la nostra dreta.

TRAM 2: Ermita de Sant Bertomeu – mas de Solràs

Encara que nosaltres no les seguim, trobem sendes alternatives, menys xafades, que ixen de la principal. Probablement algunes són les que porten a la cova dels morts (km 6,4) o a la cova de l’Arena (km 9,8), llocs que nosaltres no visitem.

La senda arriba a un punt en què tenim davant, a un nivell inferior, un espai obert: l’aiguabarreig en què el barranc dels Pèlags (km 8,3) s’unix al riu Montsant. Ací la senda rocosa mor i hem de desescalar un poc la paret per a baixar fins a l’espai obert, on trobem un pal indicador. Continuem recte i travessem sense dificultats el curs d’aigua, d’un metre d’ample, xafant dos pedres que fan de passera. Després el camí és evident, i pocs metres més avant, trobarem una font a l’esquerra, on farem una parada per a almorzar.

TRAM 3: Mas de Solràs – Margalef

Estarem atents per a no desviar-nos per una senda que porta a una altra cova. La nostra senda recorre espais amb vegetació de ribera. Tornem a eixir a un espai obert (km 10,1) on trobem una casa i un hort inesperats en un lloc tan agrest: el mas de Solràs. Passat el mas, el camí es fa més ample i caminem vora el riu, cada vegada més cabalós i d’aigües més tranquil·les a mesura que ens acostem a l’embassament. Uns dos quilòmetres més avant (km 11,9) la senda començarà a fer marrada per a esquivar el final d’un barranc.

Ja en les proximitats de la presa, la senda passa pel final dels barrancs de l’Auferí (km 13,9) i barranc de la Taverna (km 14,7), que aboquen al riu de Montsant. Trobarem algun tram d’escalons de fusta i algun pont metàl·lic que faciliten el pas.

Arribem a la presa (km 15,3) i comprovem que el lloc és el paradís dels viatgers en furgoneta. Continuem a l’esquerra seguint una ruta que un cartell bateja com a «itinerari saludable» fins al poble de Margalef. Abans, passarem al costat d’uns camps de cultiu, un antic molí anomenat el molí del Mig, un abric per al ramat i el toll de les dones, a la vora del qual trobem gent dinant amb cadires i taules plegables. Ens incorporem a la carretera i recorrem un quilòmetre per asfalt fins a Margalef.

评论

    您可以这条路线