-
-
308 m
1 m
0
4.6
9.1
18.23 km

浏览次数: 30次 , 下载次数: 1次

邻近 Castelldefels, Catalunya (España)

00.- Punt de partida i arribada: plaça del l’Ajuntament / Església.

01.- Deixant a l’esquena l’Ajuntament, sortirem pel carrer de l’Església direcció Nord-Est (unes 10 travessies) fins arribar al carrer Otero Pedrayo, veurem el parc dels xiprers que el passarem en diagonal fins al carrer de dalt (General Palafox). Seguirem per aquest carrer fins arribar al carrer de l’Habana Vieja que quasi és el límit de terme (Nord Est).
Seguirem per l’Habana Vieja a l’esquerra i pujada fins arribar al carrer Antonio Machado que l’agafarem a l’esquerra fins arribar a carrer Lormont que l’agafarem a la dreta, en pujada. A la segona travessia (carrer Mansió), en front i a ma dreta veurem una cadena i l’inici d’una pista de terra.

02.- Agafarem al pista de terra direcció Nord (346º), veurem corriols que surten per l’esquerre, però seguirem per la pista en lleugera baixada, corba a esquerra i després anirà seguint la riera pel cantó esquerra (riera del Canyars, límit Nord Est del terme). A uns 100 m. d’aquesta primera corba, veurem una pista a ma dreta que creua la riera, no l’agafarem, seguirem recte per on anàvem. A uns 400 m. més endavant, veurem una pista a ma esquerra en pujada, l’agafarem (direcció Sud Oest 223º) i a 50 metres, agafarem la pista a ma dreta (Nord Oest 317º). Quan haurem fet 170 m. veurem a ma esquerra (Sud Oest 235º) un corriol que anirà seguint les torres elèctriques, l’agafarem i a 100 m, passada una torre elèctrica, girarem a la dreta (Oest 278º) seguint un altre línia elèctrica. El corriol farà un pèl de corba, en pujada i un fort curt pendent, ara en direcció Sud Oest (234º). Creuaren un corriol i més endavant veurem un corriol que s’incorpora per la dreta, tot seguit el corriol desemboca a una pista que seguirem en línia recta cap a la carretera de la Sentiu, tot seguint la direcció de la línia elèctrica (ara anirem seguint el límit de terme Nord Oest, carenant un seguit de puigs).

03.- Arribarem a la Carretera de la Sentiu, la creuarem i just davant nostre surt un camí, a ma dreta una pista que ignorarem, agafant el corriol més sinuós, en pujada i amb certa dificultat de progressió. Ràpidament farà una doble corba, primer a esquerra i més endavant a dreta, començant la pujada seguint la línia elèctrica (pel cantó a ma esquerra). Arribats quasi al final de la pujada, agafarem el corriol que marxa cap a la dreta direcció Oest (262º) i a uns 260 m. d’haver deixat la línia, arribarem al puig d’en Vinader. Seguint el corriol ben aviat farà una baixada fins arribar al coll de Carros. Aquí trobarem una cruïlla, primer agafarem cap a la dreta i a poc metres a l’esquerra direcció puig del Gall. Agafarem aquest corriol direcció Sud Oest (225º) i en pujada fins arribar a un primer puig (d’en Guimerà) i més endavant, carenant uns 250 m. arribarem al turó d’en Gall. Passat aquest punt i seguint el corriol, baixarem per una zona rocosa fins arribar al coll de Bertils o de Sta. Maria (Continuem seguint el límit de terme Nord Oest).

04.- Coll de Bertils (o de Sta. Maria), seguirem recte (Sud-Oest 227º) seguint els indicadores blanc i verd pujant pel pronunciat corriol direcció la Morella. Al final d’aquesta pujada, d’uns 400m, està el turó d’en Fatxó. Seguirem les indicacions direcció la Morella (Sud-Oest 234º). Caminarem uns 800 metres recorrent el camí que girarà a la dreta, baixarà, girarà a l’esquerra i tornarà a pujar fins el puig del Cérvol. Arribarem a dalt de la pujada, poc abans del Puig pròpiament dit, i veurem direcció mar un pi “solitari” (En aquest punt deixarem el límit de terme Nord Oest, tot i que encara continua uns 700 m., però la dificultat de progressió per a seguir-lo i la absència d’una baixada segura més endavant, fa que anirem a buscar el límit Est més a baix).

05.- Arribat a la pleta del cérvol (i puig del cérvol) deixarem el camí a la Morella i anirem a buscar un camí (Sud Est 140º) que surt al costat d’un arbre molt característics que hi ha en aquest punt (el pi solitari). Ràpidament baixarem d’aquest puig per el corriol que fent zig-zag ens durà des de la cota 300 a la 100 en poc més de mig quilòmetre. Al final d’aquest pronunciat tram arribarem al passeig panoràmic que l’agafarem cap a la dreta (direcció Oest 270º). Passarem per la cruïlla de la Avda Bellamar, però nosaltres seguirem pel Passeig Panoràmic, passades unes corbes, deixarà de ser límit amb la muntanya i baixarà fins trobar una cruïlla de varis carrers, agafarem el carrer comte Güell direcció a la muntanya (Nord Oest) a uns 300 metres farà una corba a esquerra i anirem pel mateix carrer direcció Sud Sud Oest. A uns 200 m. veurem una singular construcció: és la Casa del Conde Güell o Can Pou Alt. El carrer fa un gir a l’esquerra i ràpidament trobem una cruïlla, agafarem a la dreta pel carrer d’Antonia Gaudi. Aquest carrer anirà fent diferents corbes fins arribar a la cruïlla amb el carrer Jacint Verdaguer. Hem arribat quasi al límit de terme Oest, el tenim a pocs metres, a la carena d’un petit desnivell a la muntanya i que acaba en un dipòsit d’aigua dalt d’un turonet.

06.- Agafarem el carrer Jacint Verdaguer direcció Est, deixarem a ma esquerra el carrer d’Ausiàs March, i seguint per Jacint Verdaguer arribarem a la Avda del Poal. Agafarem aquesta avinguda a la dreta, direcció Sud i en baixada. Passarem una plaça, més endavant hi ha un carrer a ma esquerra, però nosaltres seguírem rectes i en baixada fins arribar a la plaça Pio Baroja (també carrer Bécquer). Aquí girarem a la dreta (Oest) i ràpidament a l’esquerra (Sud) pel carrer de la cova fumada. Anirem per aquest carrer en baixada i direcció Sud, creuarem un pont sobre el tren i autovia i arribarem a la platja (Passeig marítim). Ara estem al límit de terme Oest (Sitges – Les Botigues de Sitges) i Sud, el mar.

07.- Agafarem el passeig marítim a l’esquerra, direcció Est. A uns 600 m. veurem a ma esquerra un altre pont que creua l’autopista. Seguirem rectes pel passeig (direcció Est). A uns 400 m. veurem l’escultura de Lorenzo Quinn titulada: “Dar y Tomar” i com el passeig marítim fa una doble corba dreta esquerra iniciant un tram literalment per damunt la sorra, seguirem per ell i a uns 2 quilòmetres, quan el passeig canvia i surt de la sorra, veurem l’oficina d’informació turística i davant d’ella el banc gegant, tot un símbol, recent, de la nostra platja. Uns metres més en davant hi ha el carrer 11 amb un parc infantil a ma esquerra i, a la sorra, un petit parc de vegetació dunar. Seguint pel passeig, Poc metres més endavant, a ma esquerra, veurem uns pins totalment deformats pel vent i al seu costat una escultura en homenatge als donants de sang. Poc abans de 1 Km trobarem la plaça de les Palmeres. Singular composició que ha servit d’escenari per a pel·lícules i anuncis. Seguirem recte pel passeig marítim i a uns 700m veurem el parc de les dunes i a pocs metres el límit municipal de Gavà (hi ha un cartell anunciant el canvi, a més que el passeig canvia de forma). Hem arribat al límit Est de Terme Municipal.

08.- Donarem la volta en aquest punt i tornarem per on hem vingut, tot i que podem passar a veure l’escultura “la Nau” (veler) situada dins del petit parc de les dunes. Tornem a agafar el passeig marítim, però de tornada, direcció Oest, a uns 700 metres veurem la plaça de les Palmeres, en aquest punt girarem a la dreta i agafarem el carrer 17 direcció Nord i per la vorera de la dreta, passarem varis carres i una rotonda, passarem el pont sobre l’autovia i a la baixada, agafarem la vorera de la dreta seguint direcció Nord la avinguda del canal, tot seguit la tanca del canal. A uns 450 m veurem una rotonda i tot seguit un pas de vianants, per ell creuarem a l’esquerra de la avinguda del canal, i seguirem direcció Nord (direcció centre) per una petita vorera de terra. A molt pocs metres veurem a ma esquerra la llacuna del Rei Joan II.

09.- Estem al extrem Est de la llacuna del Rei Joan II i a la seva esquerra veurem un camí de terra direcció Oest que va seguint la llacuna, l’agafarem. A uns 550 metres arribarem a un carrer i pont que ens permetrà passar a l’altre cantó de la llacuna, agafant (dreta/pont/esquerra) el camí de la dreta de la llacuna i seguint en direcció Oest. Lleugera corba a la dreta seguint la llacuna, un altre pont/carrer que passarem i seguirem recta per un camí que va per la dreta de la llacuna en lleugera corba a dreta. Ben aviat s’acaba el camí i arribarem a una gran plaça on veurem a ma esquerra el inici del pont sobre la autopista. Passarem el pont sobre la autopista i seguint tot recte arribarem a un camp d’esports, el deixarem a la dreta per arribar a la part de darrera de la estació de tren, passarem per sota les vies pel túnel previst per anar a parar a la plaça de l’estació. Sortint del túnel i seguint tot recte, passarem la plaça de l’estació i agafarem la avinguda de Sta. Maria que ens durà fins a la plaça del Ajuntament / Església, inici i final d’aquest recorregut.
Waypoint

Banc Gegant

Waypoint

Casa del Conde Güell o Can Pou Alt

Waypoint

Coll de Bertils

Waypoint

Cérvol

Waypoint

Dar y Tomar

Waypoint

Fatjó

Waypoint

Gall

Waypoint

Llacuna Rei Joan II

Waypoint

Parc dels xiprers

Waypoint

Sentiu

Waypoint

Vinader

Waypoint

parc Dunes

Waypoint

pç Palmeres

评论

    You can or this trail