时间  4小时 59分钟

路线点数 2049

上传日期 2016年5月19日

记录日期 五月 2016

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
580 m
170 m
0
5.7
11
22.66 km

浏览次数: 2121次 , 下载次数: 99次

邻近 La Roca del Vallès, Catalunya (España)

CAMÍ DELS IBERS "PLUS", amb Bosc màgic, Dolmen de Céllecs, Torre de Céllecs, Roca Foradada de Can Planes i Pedra de l'Escorpí (La Roca del Vallès, Parc de la Serralada Litoral).

Hem fet la "cursa" en plan 'primavera' ; -), seguint el magnífic traçat de la CURSA DE MUNTANYA "CAMÍ DELS ÍBERS"; amb un 94% de corriols, amb la particularitat de fer-la en sentit anti-horari i afegint algun indret més a la ruta, com el bosc màgic -amb el seu elefant de pedra, l'indi i el maorí-, la torre de guaita de Céllecs o la Roca Foradada de Can Planes.... No ho puc evitar... it's beyond my control ; )

ACCÉS: Ajuntament de La Roca del Vallès.

RECORREGUT (en sentit anti-horari): Carrer Espronceda - Escales "de San Fancisco" - Font de Can Planes: clariana amb taula feta amb una pedra de molí; la font no raja - Desviació de la pista - Dreta - Esquerra - Travessar carretera i després Torrent de Sant Bartomenu - Tornem a creuar el torrent de Sant Bartomeu. - BOSC MÀGIC de La Roca: Elefant pedra, etc. - Caseta aigua - Gorg - Creuar torrent per tauló - Enllaç amb el PR de la Ruta Prehistorica I - PLAT DEL REI o DEL MOLÍ - DOLMEN DE CÉLLECS o Cabana del Moro - Esquerra: cruïlla - Dreta - Corriol amb blocs de pedra gegants - Pujada pedres trialera - Uiuiuis 2 i enllaça amb el PR C-36 de la Ruta Prehistòrica 1.

Desviament al TURÓ DE MATARÓ, també conegut com Turó del Castell o Torre de Céllecs (506 m), on hi ha una torre guaita - Mirador - Arribem al TURÓ RODÓ (530 m), cim amb grans antenes vèrtex geodèsic.

Des del cim baixarem cap a la COVA DEL TURÓ RODÓ (baixada constant!) -Paradolmen? (Nadal hi ha pessebre): corriol actualment desbroçat brut de branques - Esquerra - Esquerra - Corriol "L'últim Mohicà" - ERMITA DE SANT BARTOMEU DE CABANYES - Camí de Sant Bartomeu - Travessar carretera i seguir el GR-92. Pal indIcador de la Ruta Prehistòrica 2, "El Camí", etc - Passarem rera la cantera. - Vistes cantera. Ara deixem ruta prehistòrica II i seguim el GR 92. - Can Salvi - Deixem el GR 92 - Masia - pista després de gossos dins - Desviació de la pista cap a corriol frondós - Creuem el torrent sec - Sortim a pista ampla - Inici tallafocs en baixada - FONT DE LA MANSA - Tornem a enllaçar amb la Ruta Prehistòrica II - Pedra Foradada de Can Planes - PEDRA DE L'ESCORPÍ - Deixem PR Ruta Prehistòrica II - Corriol molt maco amb heures falgueres molsa.. - Esquerra, cap a trialera ; ) molt xulo (algunes marques fucsia arbres, que després abandonarem) - Creuar pista Carrer Pocatomba - Darrer tram escales "de Sant Francisco" de baixada. Fi del magnífic recorregut.

CURIOSITATS:
- http://www.elsibers.cat/ La cursa és solidària i els beneficis van destinats a la unitat d’oncologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Enguany 4ª Edició de la Marató i Mitja Marató de muntanya Camí dels Ibers, amb recorreguts exigents i, al mateix temps espectaulars passant pels poblats ibèrics de Cèllecs i de Can Santpere (tal com feien els nostres avantpassats ibers laietans ara fa més de 2.000 anys). Un paisatge dominat per arbres com el pi blanc, el pi pinyer, alzines, roures i vernedes en els vessants dels torrents amb avellaners en les parts més ombrívoles. Mitja Marató: Distància: 21,88 km
Desnivell positiu: 1037 m
Altitud: Punt més alt: 527 m / Punt més baix: 116 m
Camí: Corriol: 94 % / Pista i camí de terra: 5 % / Asfalt: 1 %

- Pel camí hem trobat diversos bolets anomenats "Reixa del diable" (Clathrus ruber), o Gita de bruixa, Cranc, Randes o Tremelitges de terra. "es reconeix fàcilment per la seva forma i per l’olor pudent com de carn podrida que atreu les mosques. Inicialment es desenvolupa sota terra en forma d’ou rodó i blanc, amb uns rizoides o cordons miceloides blancs i gruixuts. Posteriorment va sortint i creix en forma de randa de color vermell intens i les parets internes verdes que inclouen les espores. Aquestes són de color blanc terrós en massa"

- També la curiosa planta paràsita dels cistus, segurament Cytinus hypocistis https://ca.wikipedia.org/wiki/Cytinus, informació facilitada per el Capità Haddock. Una planta que "diuen és comestible quan està sortint"....
水源

Font de Can Planes: Taula i font (no raja)

Taula fobt
兴趣点

Bosc màgic La Roca. Elefant pedra

Bosc magic la roca. Elefant pedra
兴趣点

Caseta aigua

Caseta aigua

Gorg

Gorg
全景

Creuar torrent per taulo

Creuar torrent per taulo
兴趣点

Enllaç pr ruta antihoraria prehistorica I

Enllaç pr ruta antihoraria prehistorica I
考古遗址

Plat del Rei o del Moli

Plat del rei o del moli
考古遗址

Dolmen de Céllecs o Cabana del Moro

Dolmen de céllecs o cabana del Moro
系泊点

Blocs de pedra gegants

Blocs de pera gegants
兴趣点

Trialer pujar uiuis

Uiuiuis 2
高峰

Torre de guaita de Céllecs

Torre de guaita de Céllecs
全景

Mirador. Enllaç PR C6

Mirador pr c36
高峰

Turó Rodó. Antenes i vèrtex g

Turó Rodó. Antenes i vèrtex g
山洞

Cova del Turó Rodó

Cova del Turó Rodó
兴趣点

Paradolmen? (per Nadal hi ha pessebre)

Paradolmen? Nadal hi ha pessebre
兴趣点

Esquerra

Esq
兴趣点

Esquerra

Esq
教堂

Ermita Sant Bartomeu de Cabanyes. Cami de Sant Bartomeu

Ermita st b cabanyes cami de st bc
露营

Vistes cantera

Vistes cantera
兴趣点

Masia

Masia
兴趣点

Inici tallafocs en baixada

Inici tallafocs en baixada
水源

Font de la Mansa

Font de la Mansa
考古遗址

Pedra Foradada de Can Planes

Pedra
考古遗址

Pedra de l'Escorpí

Pedra de l'Escorpí
兴趣点

Esquerra cap a trialera ; ) molt xulo

Ok ant

1条评论

您可以这条路线