时间  6小时 37分钟

路线点数 4549

上传日期 2021年4月8日

记录日期 四月 2021

-
-
814 m
211 m
0
5.1
10
20.35 km

浏览次数: 298次 , 下载次数: 17次

邻近 Caldes de Montbui, Catalunya (España)

*DATA DEL TRACK:08-04-2021

*Com anar-hi: GOOGLE MAPS
* Aproximació :
*SORTIDA ARRIBADA :
Caldes de Montbui 213 m
*Comarca: Vallès Oriental
*Tipus de camí : Ctra.,Pista , senders
*Valoració Global : caminada que la podem considerà de moderada, per gent acostumada a la muntanya

*Descripció de l’Itinerari
Sortida :
De la zona esportiva de Caldes , Can Creu , Torrent del Xorrito , Torrent del Molí , Camí de la Cova dels Ermitans , Cova dels Ermitans , la Pinassa , Sot Negre ,Torrent de Sant Sebastià , Sant Sebastià de Montmajor , la Torre de Rellotge , Alzina de les Bombes , Pic del Vent 812m , PR C-9.2 , Alzina del Tuies , Collet del Català , Collet de la Torre Roja , la Torre Roja , Poblat Ibèric de la Torre Roja , Sant Miquel de l'Arn , Font del Gorg d'en Pèlags , Font de les Escales , fins el punt de sortida

*Per més informació clicar sobre l’enllaç de color blau*Descripció : els Wayponits ens indiquen els punt més significatius de la ruta .

*Dades Tècniques :
*Orientació GPS : ( Bona )

*Dificultat Física : ( moderada )

*Dificultat Tècnica: ( moderada )

*Passos Perillosos: (Cap , en el Camí de la Cova dels Ermitans hi trobarem alguns passos amb cordes , cadenes i grapes sense cap dificultat )

*Distancies amb Alçades : 20’58km

*Horari amb Parades : 6’37h , parat 48’

*Velocitat mitjana : 3’1 km\h

*Desnivell Acumulat Positiu : 995 m

*Desnivell Acumulat Negatiu : 993 m

*Màxima Alçada : 814m

*Mínima Alçada : 211m


Fotos Caminada

Relleu de la Caminada

Editorial ALPINA, mapa Farell

Tracks a stravaAltres Tracks>>>>>> :
Gallifa-Sant Pere-Castell de Gallifa-Mare de Déu del Grau

Caldes de Montbui-la Torre Roja-Pic del Vent-Sant Sebastià de Montmajor-Camí de Foment
兴趣点

Can Creu

兴趣点

Torrent del Xorrito

兴趣点

Torrent del Molí

兴趣点

Cova dels Ermitans

Coneguda de feia molt de temps pels calderins, especialment els caçadors. Assabentat de la seva existència, en Joan Pallarès-Personat va fer diferents intents per localitzar-la, però no va ser fins el novembre del 1974 que, acompanyats per n'Agustí Vila dels Escoltes de Caldes, van poder fer un primer reconeixement (J. Pallarès, X. Bellés i T. Cuñé) amb finalitats bioespeleològiques principalment. En una nova visita el mes següent, van portar a terme un croquis topogràfic de la cova, tot calculant un recorregut d'uns 70 metres. No és fins l'any 1999 que membres del Col·lectiu Escunhau (Espeleo Grup de l'Hospitalet i GIEG – Agrupació Excursionista de Granollers) visiten de nou la cavitat i observen la complexitat de la cova, per l'acumulació de blocs que formen diferents pisos i l'existència de dues boques més. Després d'una laboriosa i complicada topografia aconsegueixen fixar el recorregut total en 287 metres.
兴趣点

la Pinassa

兴趣点

Sot Negre

兴趣点

Sant Sebastià de Montmajor

L'alou de Sant Sebastià de Montmajor està documentat des del 1065, i el 1098 ja pertanyia al monestir de Sant Cugat. Durant els primers temps de repoblació, algunes parcel·les de terra van ser donades a l'orde de Sant Benet. I amb l'auspici d'aquest orde es van fundar parròquies com la de Sant Sebastià de Montmajor. Aquestes parròquies, en beneficiar-se dels acords de pau i treva, van donar lloc a petits nuclis de poblament. El 1216, el bisbe de Barcelona va confirmar la donació de Sant Sebastià a l'església de Caldes. Al cap de molts anys, el 1868, va ser declarada parròquia independent i li van ser agregades cases de la parròquia de Gallifa com Ginestós, Salví, Montbou o Oller, entre d'altres. Del poble n'hi ha constància des de 1065, i formava part de la llarga llista de llocs que depenien del Monestir de Sant Cugat, justament fou una decisió de l'abadia aixecar l'església romànica on s'honorava i s'honora a Sant Sebastià en forma d'aplec anual. En ocasió de l'exposició Universal de 1828-1929, i formant part de l'anomenat Poble Espanyol, es reproduí aquest singular temple.
兴趣点

el Rellotge

És un element arquitectònic de planta rectangular i dos pisos d'alçada rematat per una campana amb una estructura metàl·lica. Construcció de totxana arrebossada exteriorment, els forjats i l'escala d'accés als nivells superors estan en mal estat. Les façanes estan decorades amb cercles i mollures que separen els pisos Antic rellotge de l'agregat de Sant Sebastià de Montmajor, situat entre el nucli de l'església i el nucli de baix, d'una manera equidistant perquè fos sentit per tots els veïns de la contrada.Actualment en desús
兴趣点

Alzina de les Bombes

兴趣点

Alzina

兴趣点

Pic del Vent

兴趣点

PR C-9.2

兴趣点

Alzina del Tuies

兴趣点

Collet del Català

兴趣点

Collet de la Torre Roja

兴趣点

Poblat Ibèric de la Torre Roja

El nom primitiu del puig fortificat on s'alcen les ruïnes de la torre era Puig Castellar i correspon a un establiment ben segur d'època ibèrica, reutilitzat posteriorment pels romans. A partir d'aquesta edificació es produí una continuïtat d'ocupació en temps medievals. No hi ha documentació històrica fins a l'any 1529 del topònim si bé a Caldes existeixen dos llinatges dits «Penya Roja» i «Turre Rubea» durant els segles XI i XII
兴趣点

la Torre Roja

兴趣点

Sant Miquel de l'Arn

Documentada el 1027. La documentació primitiva sembla confondre el mas d'Arn i Sant Fruitós. El 1299 tenia una ermita. Sagrera la va fer reedificar. Actualment el terreny on es troba l'ermita pertany a D. Ramon Sagalés Torras, veí de Caldes de Montbui.
兴趣点

Font del Gorg d'en Pèlag

兴趣点

Gorg d'en Pèlags

兴趣点

Font de les Escales

评论

    您可以这条路线