下载

累积高度

549 米

技术难度

简单

海拔下降

369 米

最高海拔

246 米

Trailrank

37

最低海拔

-0 米

路线类型

单程
  • 的照片 Blue Grotto - Rabat
  • 的照片 Blue Grotto - Rabat
  • 的照片 Blue Grotto - Rabat
  • 的照片 Blue Grotto - Rabat
  • 的照片 Blue Grotto - Rabat
  • 的照片 Blue Grotto - Rabat

时间

5小时 52分钟

坐标

1823

上传日期

2018年11月10日

记录日期

十月 2018
成为第一个鼓掌的人
分享
-
-
246 米
-0 米
17.86 公里

浏览次数: 280次 , 下载次数: 7次

邻近 Nigred, Iż-Żurrieq (Malta)

Op Malta vind je een heel goed uitgebouwd netwerk van bussen. Dat zal me zeker van pas komen. Het feit dat ik mijn activiteiten op Malta hoofdzakelijk richt op de westelijke kust, komt goed uit. Daar is namelijk het minste verkeer en dus de minste opstoppingen. Aan de toeristische westkust staat het verkeer zeer dikwijls stil. Ik geraak dus zonder enig probleem op mijn vertrekpunt van mijn eerste wandeling in Grotto.
Blue Grotto is meteen een grote trekpleister voor mensen die met kleine bootjes vanuit Wied iz-Zurrieq deze grotten van op zee willen bekijken. De kleine, kleurrijke bootjes zijn zeer fotogeniek. Van bovenop de kliffen zijn de grotten en de er rond varende bootjes ook heel goed te zien.
Rond de inham en aan het oude fort loopt het vol met duikers. Eén van de andere avontuurlijke activiteiten op Malta. Het oude fort is grondig gerestaureerd en kan (gratis) bezocht worden. Het betreft hier de Torri Xutu die in 1648 gebouwd werd. Men is pas begonnen met dergelijke forten te bouwen vanaf de zeventiende eeuw. Daarvoor achtten de ridders van Malta dit niet nodig.
Een drietal kilometer verder, jammer genoeg langs de vrij drukke weg, bevinden zich de prehistorische tempels van Hagar Qim en Mnajdra. Deze zijn ouder dan de Egyptische piramides of Stonehenge. Het zou zonde zijn om hier niet even een bezoek te brengen. De restanten werden ondertussen beschermd door een groot dak dat boven de tempels werd opgetrokken. Het dak is eigenlijk een groot zeildoek en moet de tempels beschermen tegen de natuurlijke elementen. Eigenlijk vind ik dit nog niet zo’n slechte keuze. Beter dan er een betonnen constructie rond te bouwen.
Om verder te wandelen, zonder op mijn passen te moeten terugkeren naar de ingang, moet ik flink afdalen naar een lager liggend pad. Ik passeer er twee groepen Fransen, één met jongeren de andere met ouderen die de tocht die ze ondernomen hebben duidelijk onderschat hebben. Wandelen op Malta moet hoe dan ook niet onderschat worden. In oktober is het er nog altijd 25 graden en op deze kale rots is er nergens bescherming te vinden tegen de brandende zon. Het pad loopt verder langs de kliffen tot in het gehuchtje Ghar Lapsi. Zwemmers genieten van het verfrissende water in de inham. Jammer genoeg heb ik geen zwembroek bij.
Verderop kom ik langs de Xzaqqa cliffs. Ik raak een beetje van het pad af tussen de verschillende veldjes van de terrasbouw. Van iets verderop loods een boer me tot ik weer goed zit. Dus toch geen scheldpartij omdat ik over zijn land liep. Ik had gelezen dat niet iedere Maltees het apprecieert als je over zijn veld loopt of zijn terrein betreedt.
Verder langs de Dingli cliffs tot Gebel Ciantar. Vanaf dit punt duik ik het binnenland in via één van de vele, impressionante steengroeven. Ik ben onderweg naar mijn tijdelijke thuis in Rabat maar niet zonder nog een bezoek te brengen aan de Buskett Gardens. Het is eigenlijk een grote tuin of park dat bij een kasteel hoort. Een deel is voor het publiek toegankelijk. Dit wordt door vele Maltezers geapprecieerd omdat dit het enige ‘bosrijke’ of ‘boomrijke’ gebied is dat te vinden is op Malta. De mensen komen hier graag relaxen in de schaduw.

Meer info: https://mariostravels.wordpress.com/2018/11/04/malta-de-rots-in-de-branding/

评论

    您可以这条路线