时间  5小时 一分钟

航迹点数 1358

上传日期 2018年7月26日

记录日期 七月 2018

-
-
589 m
378 m
0
3.2
6.3
12.68 km

浏览次数: 199次 , 下载次数: 1次

邻近 La Barceloneta, Catalunya (España)

Informació per fer cap al inici.

Per la N-340 farem cap a l’Avinyó Nou i de dins de la població en surt la carretera BV-2411 que du a Olesa de Bonesvalls i a Begues cal anar per aquest durant uns 18 quilòmetres. Atenció!. Cal anar amb molt de compte per aquesta carretera ja que te innumerables corbes i acostumen a circular-hi molts esportistes amants de la bicicleta de carretera.

En sortir de la urbanització Begues Parc, a la primera glorieta agafarem la primera sortida per la dreta. Propera glorieta a la urbanització la Parellada, millor seguir recte sense entrar a cap de les dues urbanitzacions (ni La Parellada ni Mas Ferrer). A la tercera glorieta, girarem per la primera sortida a la dreta vers Can Bartró.

Un cop passades les cases de Can Bartró surten dos carreteres per l’esquerra, les deixem i al poc en surt una altre amb marques de GR 92.3 que a uns 300 metres te una cadena que barra el pas als vehicles. Podem deixar el nostre en qualsevol lloc d’aquest tram ja que tornarem pel camí asfaltat que bé per la dreta.

Descripció:

Des de el punt on trobem el pas barrat per una cadena seguirem sense problemes una ample pista deixant a la dreta una plantació de roses, les ruïnes del mas de la Clota i un pou segat amb ciment que sens dubte deu de ser el pou de la Clota. Un cop arribats a la Collada de la Clota on hi ha un encreuament de pistes, una creu, i un parell de pals de senyalització vertical, cal fer notar que per l’esquerra se’ns ajunta en aquest lloc el GR 92, sender del Mediterrani, procedent de Bruguers i del castell d’Eramprunyà. Que seguirem cap a la dreta per pista que al poc deixarem per anar tallant corbes fins El coll Sustrell; sempre seguint el GR 92 amb l’excepció de que si volem pujar al puig de les Agulles cal deixar el GR durant uns 200 metres per retornar-hi un cop fet el puig.

Per pujar del coll Sustrell a La Morella de seguida deixarem la pista per un sender boscós a l’esquerra, sempre seguin el GR 92, que poc a poc s’aclareix i es torna pedregós fins fer cim.

Per retornar nosaltres hem escollit la llarga i sinuosa pista cap a la vall del Teix, així que del cim baixem tot seguint les marques de GR fins un encreuament amb una pista, on el GR marxa per l’esquerra i nosaltres la seguirem cap a la dreta sempre seguint les indicacions de “Vall del Teix”.

La pista baixa amb certa suavitat deixant a la dreta les ruïnes d’una barraca de pedra seca i segueix fins creuar-nos amb una nova pista a prop d’un lloc on està situat l’avenc del Pere (no hem tingut la sort de trobar-lo) i l’avenc Brut (aquest ni ho hem intentat).

La pista puja suau fins una forta baixada on en el fons en surt una de nova per la dreta que fa cap al coll del Sustrell; seguim recta per una forta pujada vers la Serra Cirera que ens torna a donar la sorpresa d’una nova i més forta baixada fins el Fondo de la Tronera on se’ns ajunta per l’esquerra una nova pista procedent de la Vall del Teix. Planegem , deixem a la esquerra un pou amb aigua protegit per una llosa vertical, i fem cap a un nou encreuament on a l’esquerra hi ha un alterós i aïllat pi, es el Pi de la Pepeta; la nova pista està senyalitzada de color verd i es la ruta proposada nº 3 en el mapa del Garraf de l’editorial PIOLET. La seguirem cap a l’esquerra.

Al poc passem sota una línia elèctrica d’alta tensió i passats un grup de curiosos pins per la seva posició la pista bifurca, cal deixar la de la dreta que es una pista de nou traçat i seguirem per la de l’esquerra que al poc es torna pedregosa i de forta baixada fins fer cap a una barrera en un encreuament amb pista asfaltada vora Cal Vallés, Creuem, i deixant a l’esquerra una pista que duu a un edifici en ruïnes fe una gran corba per asfalt fent el tomb al Puig Voltor. Deixem a la dreta un accés a Can Roure, creuem la riera de la Clota i fem cap a la ampla pista a la nostra dreta que ens durà de nou al punt de sortida.

Cartografia: Mapa de la editorial PIOLET titulat "GARRAF", escala 1:20.000, primera edició del març de l'any 2011.
停车处

APARCAMENT

APARCAMENT
照相

PLANTACÓ DE ROSES

Bonic contrast colorista.
路口

BIFURCACIÓ DE PISTES

Les dues pistes tenen cadenes, seguim per la de la dreta.
信息

BIFURCACIÓ I PAL VERTICAL DE SENYALITZACIÓ

Seguim cap a la dreta direcció La Clota.
废墟

MAS DE LA CLOTA

Complertament enrrunat i cobert per la vegetació.
风险

POU TAPAT

Aquest pou fa anys que era obert i protegit per una mena de xarxa metal-lica. Potser no era massa segur. Millor així.
路口

COLLADA DE LA CLOTA

Gran zona despejada on concorren cinc senders i on neix el GR 92.3. així que ara seguirem el GR 92 cap a la dreta. Hi ha un parell de pals de senyalització vertical i una creu.
Sacred architecture

CREU

Un xic més lluny.
路口

BIFURCACIÓ

Un sender surt per l'esquerra de la pista del GR 92; de fet es una drecera de la pista.
路口

TALLEM PISTA

Es el sender que seguim.
路口

DEIXEM PISTA

El sender segueix fent drecera.
路口

CRUÏLLA AMB PISTA

Anem cap a l'esquerra per pujar al Puig de les Agulles.
峰顶

PUIG DE LES AGULLES (552 m)

No hi ha una bona fotografia de lluny per aquesta banda.
路口

PAL CRUILLA VALL DEL TEIX

El deixem a la nostra esquerra i seguim cap a l'esquerra.
隘口

COLL SUSTRELL

Deixem un parell de camins que surten per la dreta vers la Vall del Teix. iniciem una pujada per cami ample.
路口

BIFURCACIÓ

Per la dreta marxa un sender senyalitzat com GR, el seguim pujant fort.
峰顶

CIM LA MORELLA (596 m)

Passem una mena de marge rocós i després d'una estona pujant dret fem cap a la torreta que soporta el vértex geodésic del cim de la Morella; també hi ha una creu i na mena de ircumferéncia amb el detall del cims que ens envolten.
信息

DEIXEM GR

Baixem seguint el GR en direcció sud fins fer cap a una pista, aquí deixem el GR per seguir cap a la dreta vers la Vall del Teix.
废墟

BPS RUNES

Mentre baixem deixem a la dreta un munt de pedres del que va ser una barraca de pedra seca poc consistent.
信息

BIFURCACIÓ

Seguim baixant per la pista i fem cap a un encreuament, una balisa ens indica que hem de seguir cap a la dreta aquest cop pujant un xic.
观景点

VISTA SERRA CIRERA

Una forta baixada ens permet apreciar la Serra Cirera i el sifó que ens espera i que no es l'únic ja que més tard ens espera un de més pronunciat encara.
路口

CAMI FONDO de la TRONERA

Ja pasats els dos tobogans que ofereix el traçat de la pista arribem a un encreuament on per l'esquera s'ajunta el camí del Fondo de la Tronera; just al davant en surt un dret sender que fa cap al Puig Verdaguer (516 m).
Mine

POU VORA LA PISTA

Protegit per una ampla llosa de pedra colocada de forma vertical trobem un pou amb aigua
树木

CRUILLA PI DE LA PEPETA

Ja sortint del Fonde de la Tronera fem cap a un nou encreuament que per la dreta procedeix del Puig de les Agulles. A la dreta deixem el bonic i aïllat pi de la Pepeta.
通过

BARRERA

Traspassem una barrera i fem cap a una cruïlla de pistes asfaltades, seguim per la segona de la dreta.
路口

BIFURCACIÓ

Girem cap a la dreta.
停车处

FINAL

Fem cap al lloc de sortida en direcció contraria.
洞穴

AVENC DEL PERE

No vàrem tenir éxit en la recerca en un paisatge plé de garrigues, roques i algún que altre pi..

评论

    You can or this trail