时间  11小时 29分钟

路线点数 1886

上传日期 2016年7月20日

记录日期 七月 2016

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
2,679 m
1,411 m
0
5.0
9.9
19.88 km

浏览次数: 1861次 , 下载次数: 42次

邻近 Sant Miquel d'Engolasters, Escaldes-Engordany (Andorra)

Circular de gran desnivell desde el coll Jovell i la Tossa de Braibal (25% aprox.). A partir d'aquest punt el camí poc a poc es torna perdedor fins el punt d'haver de baixar sense traça marcada i s'ha de fer un flanqueix per la vessant dreta amb ajud de les roques i les poques marques grogues que es troben de tan en tant, poc després de fer uns 200 metres hem d'iniciar una forta pujada per tram herbat i roques sempre seguint els punts grocs que ens durà de nou a la pedregosa carena. El problema s'acaba després del pal de senyalització vertical de Agols que veiem al fons, però tot i així no s'ha de treure l'atenció de recerca del bon camí si no volem acabar baixant al llac Blau per camí molt difícil, per evitar-ho cal NO seguir les marques grogues a partir d'aquest punt. Mes tard un cop al Cap d'Agols trobarem una gran inscripció en una roca i punts blaus que ens orientaran sense deixar de pensar en que hem de girar cap a la dreta vers el llac Forcat.
Una observació, El temps que figura en aquesta ruta es el total, es a dir, inclou les 3 hores que vàrem estar aturats per fer àpats, per resoldre els dubtes i per fer les fotografíes. El temps emprat en fer el camí va ser mes o menys de 8 hores i 30 minuts.
兴趣点

INICI-CAMÍ DEL COLL JOVELL

A 1525 metres d'alçària trobarem el camí al coll Jovell des de l'àrea de la Font Closa a Sant Miquel d'Engolasters està perfectament senyalitzat tan l'inici com per dins del bosc. En aquest lloc trobarem àrea de picnic, recreatius per a la canalla i font d'aigua. L'ascens cap el coll Jovell es molt inclinat de vora un 25% constant i que es manté fins el cim e la Tossa de Braibal.
路口

COLL JOVELL

A 1727 metres d'alçària fem cap al coll Jovell. Cruïlla de camins amb alguna taula per a picnic i un tipi fet amb rames i branques de la zona. Cal agafar el camí correcte per tal de no fer marrades. Que és el de més a l'esquerra de tots els que trobem tal i com hem arribat al coll i que a la vegada es el que mes pujada fa.

L'ARBRE MORT

高峰

ROCA D'EMPEUS I CIM TOSSA DEL BRAIBAL (2649 m)

危险

FLANQUEIG I FORTA DESGRIMPADA

兴趣点

CAMI FITES I GROC

危险

FORTA GRIMPADA

路口

PAL DE SENYALITZACIÓ VERTICAL

El localitzarem a sota nostre en una mena de collet. Entre altres coses indica refugi de Agols a l'esquerra i Llac Blau a la dreta. El camí al llac Blau està senyalitzat amb els punts grocs. NO l'hem de seguir, hem d'anar seguint el sender casi imperceptible indicat com a camí al refugi de Agols més cap a l'esquerra.
兴趣点

INSCRIPCIÒ EN UNA ROCA.

Altre cop senyalitzat "Agols" i "Blau". Seguirem la direcció marcada com Agols anant fent una ampla corba cap a la nostra dreta intentant de no seguir el camí cap el llac Blau que baixa. Enfront i lluny, a l'esquerra i entre les roques, s'albira una altre pal de senyalització vertical al qual no cal arribar-hi. Al poc començarem a trobar punts de color blau. Els seguirem una estona.
兴趣点

NOVAMENT SENYALITZACIÓ EN ROCA

A l'esquerra del camí i en una gran roca de granet rosat i allargassada una inscripció de color blanc "E. L'ILLA e. FORCAT i una sageta i un punt de color blau ens indiquen el bon camí. Som a tocar del cim del Cap d'AGOLS.
高峰

CAP D'AGOLS I LLAC BLAU

Un munt de pedres dispersades i l'aparell de G.P.S. que indica 2676 metres d'alçària ens dóna la idea de que som dalt del anomenat Cap d'Agols. Pocs metres més tard anem aproximant-nos cap a la dreta per a tal de visualitzar el fons on reposa tranquil el llac Blau.

LLAC

Apropant-nos al Forcat, un altre llac més petit el precedeix.

LLAC FORCAT

Gran i trencat com si tingués una enforcadura el llac Forcat.

CABANA DELS ESTANYS, PAL DE SENYALITZACIÓ I LLAC DE LA BOVA

Del Forcat baixem cap a trobar el sender GR 11 que per la dreta ens durà al Camí de Madriu però abans anem uns metres a l'esquerra per a tal d'apropar-nos al llac de la Bova, anomenat així per ser d'aquest tipus les plantes que en ell creixen.
简易庇护所

REFUGI DEL RIU DELS ORRIS

Vora el riu, al costat d'un bonic arbre que fa ombra i a 2230 metres d'alçària. Ja som de ple a la vall del riu Madriu. A dins, a banda de branques per a l'estufa, també hi ha una taula, i sis lliteres per a pasar-hi la nit si fa falta.
全景

PLA DE L'INGLA

Gran clariana vora el riu on acostumen a pastar vaques. Aquest cop no ni hi havia ni una, massa calor!
兴趣点

PAL A L'ESTANY BLAU

Un sender a la dreta està senyalitzat com per anar al llac Blau.

PAL I PONT

Si volguéssim anar al refugi de Perafita, des d'aquí i arribaríem en dues hores creuant el pont de troncs.
简易庇护所

REFUGI DE FONTVERD

Hem de deixar uns metres el camí que seguíem per pujar un xic i baixar cap el refugi de Fontverd on trobarem aigua, taules de picnic i una petita farmaciola per a emergències de poca importància. A dins sempre hi ha ampolles d'oli, branques per a l'estufa, una serra, escombra i fregona per deixar-lo millor del que l'hem trobat.
兴趣点

PAL AL COLL JOVELL

En una bifurcació trobem un pal que indica el camí de la dreta per anar cap al coll Jovell seguint el camí del Solà de Ràmio tot deixant el GR que baixa fort a l'esquerra. Seguint aquest camí ens estalviarem la dura pujada que fa el GR cap el coll, encara que en temps només representi uns cinc minuts.
全景

CAMÍ DEL SOLÀ DEL RÀMIO

Fa giragonses, algún sifó i alguna ziga-zaga i a trams mena empedrat recent i podem veure al fons de la vall les poques cases del llogaret de Ràmio.
水源

FINAL A LA FONT DE LA CLOSA

Hi ha lloc per poder aparcar-hi uns pocs vehicles.
兴趣点

MARQUES BLAVES

Son rodones de color blau que semblen provenir del refugi dels Agols, però de sobte no se'n troben més, potser que es dirigeixin al llac d'Illa i no al Forcat com fem nosaltres.

2则评论

 • 的照片 Doublejohn

  Doublejohn 2017-7-30

  我已使用过这条路线  查看更多

  Molt bona ruta, una mica llarga i el troç de les crestes complicat, la resta excel·lent. Gràcies per compartir-la.

 • 的照片 Joan_Maria

  Joan_Maria 2017-7-31

  Tens raó, a la part de les crestes no estaria gens malament una mica mes de senyalització i potser algun cable de seguretat que milloraria el passar-hi, però tal com està ofereix una mica més de aventura en el recorregut No?.
  Celebro que en resum t'hagi agradat i agraeixo la teva opinió.

您可以这条路线