下载
Michampe

距离

9.07 km

累积高度

119 m

技术难度

简单

海拔下降

119 m

最高海拔

532 m

Trailrank

32

最低海拔

513 m

路线类型

环路
  • 的照片 22/09/19 Lac de Saint-Agnan (9,8km)***
  • 的照片 22/09/19 Lac de Saint-Agnan (9,8km)***
  • 的照片 22/09/19 Lac de Saint-Agnan (9,8km)***

时间

2小时 29分钟

路线点数

525

上传日期

2019年9月25日

记录日期

九月 2019
成为第一个鼓掌的人
分享
-
-
532 m
513 m
9.07 km

浏览次数: 72次 , 下载次数: 5次

邻近 Saint-Agnan, Bourgogne-Franche-Comté (France)

Lac de Saint-Agnan (9,8km)

Een leuke wandeling rondom het meer. Ter hoogte van Les Michaux zou je volgens de toeristische kaart een smal wegje langsheen een passerelle moeten nemen, doch de passerelle is stuk waardoor je gewoon de weg naar Saint-Agnan verder moet volgen.

Start: het kerkje in centrum Saint-Agnan waar je kan parkeren.
Lengte: 9,8 km.
Duur: Ongeveer 2u30 uur
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk (vlak wandelen).

Dit meer ligt in het noorden van het natuurpark en is een oase van rust. Een wandelpad van ca 10 km brengt je door een afwisselend landschap van bossen, velden en kleine strandjes.
De wandeling start bij het kerkje van het dorpje Saint-Agnan. Eerst enkele meters over de geasfalteerde weg, dan slaat het pad rechtsaf een bospad in, net voor een wit kruis. Hier heb je bijna altijd zicht op het meer. Het pad kan na regenval drassig zijn, daarom zijn er op bepaalde plekken houten balken neergelegd. Ook bij mooi weer is het erg leuk om er af en toe eens overheen te lopen. Dit deel van de rondwandeling biedt diverse mooie doorkijkjes op het meer en het omvangrijke dennenbos waar je doorheen loopt is magisch mooi.
Na een klein half uurtje veranderen de hoge dennenbomen in eikenbomen en komt een kapelletje tevoorschijn. In dit simpele gebouw vonden een aantal résistants beschutting tijdens de tweede wereldoorlog. Het is in 2012 gerestaureerd, maar de oorsprong van het kapelletje blijft een groot vraagteken.
Het is een goed idee om het pad af en toe verlaten want er zijn een paar mooie strandjes waar je kunt neerstrijken. Halverwege de route is de dam in zicht. Hiervandaan kijk je uit een over een grote watervlakte en bossen op de achtergrond. Even later vervolgt het pad zich door het bos en ook hier vind je weer een aantal fijne stranden waar je in alle rust kunt neerploffen. Je zit hier midden in de natuur en er is geen enkel gebouw te bekennen. Er zijn geen gemotoriseerde bootjes op Lac de Saint-Agnan en de wegen rondom het meer zijn zeer beperkt. Los van het geluid van de natuur en enkele mensen op en rond het water hoor je niets. Het geniet je optimaal van het natuurschoon en word je uitgenodigd om verkoeling te zoeken in het heldere meer.

In het dorp hebben we na de wandeling genoten van een lekker etentje in Bar-Hotel-Restaurant La Vieille Auberge du Lac. (www.lavieilleaubergedulac)

评论

    您可以这条路线