航迹点数 1386

上传日期 2019年12月2日

记录日期 十一月 2019

-
-
451 m
42 m
0
4.0
7.9
15.82 km

浏览次数: 257次 , 下载次数: 27次

邻近 Mollet del Vallès, Catalunya (España)

*podeu consultar la ressenya completa de la caminada a la Ruta ST210 de Mollet a Montmeló per Castellruf i el SL C-120 de la pàgina web de Senderisme en tren.

LA TRAVESSA
Interessant excursió entre les estacions de Mollet-Sant Fost i de Montmeló que ens portarà a endinsar-nos de nou pel parc de la Serralada Litoral des del seu vessant nord, més humit i de vegetació més exuberant que els pendents de solell que donen la seva cara al mar.

Tot i que sortim de Mollet i arribem a Montmeló, la travessa recorre bàsicament pels termes municipals de Martorelles, Santa Maria de Martorelles i Montornès del Vallès. El seu nucli és el SL C-120 Les Fonts de Santa Maria de Martorelles. Les fonts seran les estrelles de l'itinerari, uns brolladors situats sovint en racons encisadors enmig d'una vegetació exuberant i que mereixen una visita. La ruta abalisada en visita les més importants, com la del Ferro, la de la Teula, la del Ca o de la Mercè. Però aquest itinerari també us acostarà a visitar-ne d'altres prou interessants i que no recorre el SL, com ara les fonts de Can Roda, de la Bassassa (toll) o de Can Camp. Així mateix coneixerem algunes infraestructures d'enginyeria hidràulica, séquies i canals que si no estem a l'aguait, passen camuflades en el territori.

Però la ruta no només són fonts. També coneixerem el ric patrimoni arquitectònic que hi ha escampat per aquest petit espai del parc. Així, de l'època neolítica visitarem un dolmen i un menhir i de la ibera el poblat de Castellruf. Del s. XIX contemplarem una torre de telegrafia òptica restaurada i buscarem vells elements industrials com antigues pedreres i masies enrunades ara abandonades i engolides per la vegetació però que donen testimoniatge històric d'una forma de vida ja passada.


ELS SENDERS
Durant la caminada ens toparem amb un parell de senders abalisats i homologats:

-SL C-120 Fonts de Santa Maria de Martorelles: sender de petit recorregut, circular, que des d'aquesta població vallenca visita tot un reguitzell de fonts situades al vessant nord de la serralada Litoral. L'abandonarem a Can Girona, des d'on el sender retorna a Santa Maria de Martorelles.

- GR-97.3: variant del sender GR-97 que uneix les poblacions d'Alella (Maresme) i Palaudàries (Vallès Oriental) passant per Gallecs. El seguirem durant dos diferents trams.
a) El sender creua l'estació de Mollet-Sant Fost pel pas inferior. El seguirem fins a Martorelles
b) Des de Castellruf reprendrem de nou aquest gran recorregut que seguirem fins al turó de les Llicorelles, un tram de 5 quilòmetres que farem acompanyats dels senyals blancs i vermells.

ELS TRENS
-Estació de sortida: Mollet-Sant Fots (Rodalies de Catalunya): situada a l'extrem sud-oest de la ciutat. És el darrer edifici abans del riu Besòs i autopista AP-7.
-Estació d’arribada: Montmeló (Rodalies de Catalunya): estació contigua a la de Mollet-Sant Fost. Nou edifici de viatgers construït a 80m de l'antic (restaurat).

Podeu consultar aquí els HORARIS DE RODALIES DE CATALUNYA.

View more external

路口

Accés a la Bassassa sud (accés dolent)

涌泉

Bassa de Can Girona

Building of interest

Ca n'Oliveres

Building of interest

Can Girona

路口

Can Roda (pista grans plataners)

Building of interest

Mas de Can Ros (ruïnes)

Sacred architecture

Capella Can Carrencà

Waypoint

Ruïnes (prop Can Bosquerons)

隘口

Coll Mercader

路口

Cruïlla a la Bassassa

路口

Cruïlla (deixem SL C-120)

遺跡

Dolmen de Castellruf

Train stop

Estació de Mollet-Sant Fost

Train stop

Estació de Montmeló

涌泉

Font de Baix

涌泉

Font i safareig de Can Camp

涌泉

Font de Can Roda

涌泉

Font de l'Ajuntament

涌泉

Font de la Mercè

涌泉

Font de la Teula

涌泉

Font del Ca (taula/mina)

涌泉

Font del Ferro

涌泉

Font Sunyera

涌泉

La Bassasa

废墟

La Ferreria (ruïnes)

Building of interest

Les Tolves

遺跡

Menhir de Castellruf

观景点

Mirador i pessebre de Castellruf

Passarel·la del Besòs

Waypoint

Pedrera de Can Ros

遺跡

Poblat ibèric de Castellruf

Pont de vianants sobre vies TAV i riu Besòs

Waypoint

Ruïnes de Can Xicola

瀑布

Salt de Can Ros

Sacred architecture

Santa Maria de Martorelles

遺跡

Sitges de Castellruf

Building of interest

Torre del Telègraf (s. XIX)

涌泉

Origen séquia de la font de la Mercè

峰顶

Turó de les Llicorelles

评论

    You can or this trail