航迹点数 1715

上传日期 2019年11月12日

记录日期 三月 2012

-
-
993 m
560 m
0
5.1
10
20.59 km

浏览次数: 174次 , 下载次数: 5次

邻近 Montesquiu, Catalunya (España)

LA TRAVESSA
Variant, ampliada, de la ruta Ruta ST208 Volta al Bisaura amb la que enlloc de baixar de nou a Sant Quirze de Besora seguint el GR-151, acabarem la travessa a l'estació de La Farga de Bebié. Enlloc de visitar els castells de Besora i Montesquiu visitarem la carena de la serra dels Bufadors passant per la serra de Bufadors i l'ermita de Sant Moí.

El Bisaura és un territori amb característiques pròpies compost pels municipis de Sant Quirze de Besora, Montesquiu, Sora, Santa Maria de Besora i Vidrà. Es troba situat entre Osona (a la qual pertany administrativament) i el Ripollès, i sovint se l'anomena com a subcomarca.

Aquí coneixerem el curiós fenomen geològic que dóna nom a la serra, els Bufadors, unes escletxes/forats creades als gresos més rígids (roques superiors) causades per un desplaçament sobre roques més toves, les margues. L'indret és ombrívol i màgic i convida a para-s'hi una bona estona per gaudir de la raconada.

Un altre lloc natural especial és el Salt del Mir, una cascada de prop de 30 metres situada al fons del torrent de la Foradada. A l'entorn de la cascada també hi trobarem interessants restes de diferents molins fariners que utilitzaven l'aigua com a motor per a fer funcionar els engranatges dels molins.

Finalment cal no perdre's l'ermita de Sant Moí, que recull una interessant història lligada als GRAPO i la colònia tèxtil de La Farga de Bebié, ara abandonada però que va acollir desenes de treballadors fa unes dècades.

DIFICULTAT
La ruta està ben senyalitzada amb pals indicadors a totes les cruïlles, però sempre cal parar atenció a no desviar-se de la ruta. El camí que transcórrer per la carena de la serra de Bufadors és estret i al principi costerut. En diferents punts el camí treu el cap sobre els penya-segats tot i que la ruta no es pot dir que sigui aèria. Tot i així, aquelles persones amb vertigen poden tenir sensació de buit en algun punt aïllat.

Si us acosteu al mirador del Salt del Mir (opcional) cal anar amb compte amb els penya-segats. A la zona hi ha cartells que avisen d'aquest perill. També compte si us acosteu al tall per on l'aigua queia als molins, que és vertical i està situat entre vegetació que pot amagar la seva presència.


ELS TRENS
Ambudes estacions formen part de la línia R3 de Rodalies de Catalunya. Cap de les dues estacions tenen cap servei.

-Estació de sortida: Sant Quirze de Besora (R3). Sense serveis i situada al marge dret del riu Ter. Es troba al barri de l'Estació, apartada del nucli de població.
-Estació d'arribada: La Farga de Bevié (R3). A la Farga s'aturen menys trens que a Sant Quirze, així que cal pensar bé les hores de caminada per coincidir amb un tren de tornada.

Podeu consultar els HORARIS DE RODALIES DE CATALUNYA.

View more external

废墟

2n molí del Salt

涌泉

Abeurador de l'Adam (font)

Waypoint

Bufadors de Beví 01

Waypoint

Bufadors de Beví 02

路口

Camí de Sant Moi

路口

Camí dels Ferrers (ciment)

路口

Can Guixà

Sacred architecture

Capella de Montserrat

Building of interest

Casa Berlitz (revolt de la Farga)

废墟

Casa de Corbera

隘口

Coll de Beví

隘口

Collet de la Bassa

隘口

Collet de la Riera

隘口

Collet de les Pedregoses/El Noguer

隘口

Collet del Bosquetell

隘口

Collet dels Bufadors

路口

Cruïlla El Bosquetell

停车处

El Mir (restaurant)

Waypoint

Entrada a la gran Escletxa

Train stop

Estació de La Farga de Bebié

Train stop

Estació de Sant Quirze de Besora

Waypoint

Inici escletxa dels Bufadors

观景点

Mirador Salt del Mir (PERILL)

废墟

Primer molí del Salt

Pont de l'Entrada

Pont ferroviari de Sant Quirze

Resclosa i pont del molí del Mir

观景点

Roca mirador

观景点

Roca mirador (2)

废墟

Ruïnes del Bosquetell

瀑布

Salt del Mir

Sacred architecture

Sant Moí

Sacred architecture

Santa Maria de Besora (pla de Teia)

树木

Teix del Mir

路口

Trencall a les Baumes dels Ferrers

峰顶

Turó Gran dels Bufadors

Building of interest

Veïnat i molí de la Foradada

Pont del ferroviari de la Farga (perill)

评论

    You can or this trail