-
-
1,233 m
247 m
0
3.8
7.6
15.28 km

浏览次数: 207次 , 下载次数: 9次

邻近 Las Toscas, Canarias (España)

Vandaag de laatste wandeldag op El Hierro. Nog één keer de ruim 800 meter hoge El Golfo klif op. Op papier niet zo'n zware wandeling maar het weer doet ook een duit in het zakje. Het regent de hele nacht en ook ‘s morgens blijft het doorgaan. Daarbij staat er een harde wind, de temperatuur zal ergens rond de 10 graden liggen. Koud dus. We lopen weg in lange broek en regenjas aan. Al na enkele meters merken we dat dit niet genoeg is. De regenbroek gaat ook aan. Zo wandelen we de berg op in de richting van de karakteristieke kerkje op de rode berg.
We overleggen nog even of we wel doorgaan met deze wandeling. Boven op de berg zal het immers helemaal hard gaan. Maar we gaan door en kijken tijdens de wandeling wel verder. Na het kerkje tussen de huizen door begint het pad. Groen zoals we gewend zijn en langzaam stijgend. Mooi pad. Na enige tijd wisselt het pad af met de eeuwige geplaveide paden. Niet prettig lopen en als het regent helemaal niet. Spekglad. We moeten heel voorzichtig lopen. En dan nog glijden we af en toe uit. Langzaam maar zeker komen we hoger. Nog meer van die geplaveide paden, het houdt niet op (we moeten er niet aan denken met dit weer het pad omlaag te lopen). Dan de laatste bochten en we zijn bij de El Golfo poort bovenaan het pad (1200m). In het stuk hierna vangen we de volle wind, erg koud. En vervolgens lopen we tussen de weilanden wederom op deels geplaveide paden. We worden steeds kouder (verkleumd zou ik bijna zeggen). Zo snel mogelijk naar beneden om uit de wind te komen. Uiteindelijk steken we een weg over en komen we in bekend gebied. Een lavaweg door het bos die overgaat in een pad tussen de weilanden. Steeds meer dalen we af. Het pad wordt mooier, tussen de cactussen en agaves lopen we richting Valverde. Nog een laatste stop en dan zien we de eerste huizen al. Snel afdalen naar het dorpsplein waar ons hotel (Boomerang) is. En een heerlijke warme douche!

评论

    You can or this trail