下载

累积高度

812 m

技术难度

中等

海拔下降

812 m

最高海拔

1,172 m

Trailrank

83 5

最低海拔

385 m

路线类型

环路

时间

5小时 45分钟

路线点数

1993

上传日期

2019年12月12日

记录日期

十二月 2019
 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
成为第一个鼓掌的人
4则评论
 
分享
-
-
1,172 m
385 m
10.69 km

浏览次数: 1557次 , 下载次数: 114次

邻近 Beuda, Catalunya (España)

Comencem la caminada a la foscor, sortint de l’aparcament a l’entrada de Beuda, tot seguint la carretera en direcció a Maià de Montcal fins el trencant amb indicador al Castellot, que ens durà a trobar la pista a ca n’Oliveres; aquí hi ha divergència de camins que van al monestir de sant Llorenç de Sous, amb pal indicador, per la dreta per Roca Pastora per on tornarem i per l’esquerra, pel Castellot, per on seguim.
Passat un torrent es troba una altra bifurcació que per l’esquerra va al Castellot, però continuem per la dreta, pel camí ben fresat per entremig d’alzinars on també hi trobem antigues places carboneres; a uns 600 m. més amunt trobem un altre indicador als “Portals”, sota el Turó de les Grives, on s’uneix el camí que passava pel Castellot, també anomenat “Castell dels Moros”, un petit castell en ruïnes situat just a sobre d’un puig acinglerat per tres costats.
Continuem amunt fent petites marrades pels contraforts dels cingles de Roca pastora fins arribar al Pujant del Grau,tram que puja molt dret i amb mala petja, de pedra solta,fent espitregada final per arribar a les ruïnes del monestir de sant Llorenç de Sous, on fem un petit recés per recuperar el bufet.
Un petit tram més amunt de l’abadia, on la carretera fa un revolt a l’esquerra, s’enfila un corriol costerut cap el collet de les Sorreres i que ens fa drecera a trobar la carretera de quitrà,que seguirem uns 150 m. fins el primer revolt, on seguirem un altre sender que puja per la dreta, ara entremig de pineda i que ens arriba al santuari de la Mare de Déu del Mont, veient en primer terme les antiestètiques antenes de telecomunicacions.
Les vistes des d’aquesta talaia han de ser espectaculars, però amb el dia mig tapat que hem ensopegat, no ens permet veure-hi gaire lluny.
Ens acomodem a recer de les parets del santuari, doncs passa aire fresc i esmorzem, per tot seguit entronitzar en una raconada del cim, el pessebre de la colla, obra del company Jaume Barnó, amb cantada de nadales inclosa...
Iniciem la baixada baixant pel mateix camí fins Sant Llorenç de Sous, continuant cap la font de Roca Pastora i uns 100m. més avall, trobem el camí de baixada a Beuda, el camí més tradicional de pujada dels pelegrins, on en una petita clariana anomenada el Salve Regina amb una placa de recordatori, els romeus hi cantaven la Salve després d’haver resat el rosari pel camí..., continuant baixant per un espès alzinar fins arribar a prop de ca n’Oliveres, on retrobem el camí que havíem fet de pujada i tornar a Beuda.

Llegenda de Roca Pastora
Explica la llegenda que una pastoreta va caure des de dalt del cingle situat sobre la font. Mentre anava caient la pastoreta es va encomanar a la Mare de Déu del Mont. Aquesta la va escoltar i la pastoreta no va prendre mal.

La noia va quedar meravellada però també amoïnada i va decidir no explicar-ho a ningú. Però estava neguitosa i la seva mare va voler saber què li passava. Al final va aconseguir que li expliqués, però la mare no s’ho va acabar de creure.

Per això la noieta li va demanar que l’acompanyés per repetir la caiguda. Però desgraciadament aquest segon intent no li va sortir bé i va morir.

更多 external

停车场

01 Inici i final

Aparcament a l'entrada de Beuda
路口

02 Gir a l'esquerra

Deixar la pista de quitrà i seguir pista de terra de l'esquerra, direcció "el Castellot"
路口

03 Gir a l'esquerra

Seguir caminoi de l'esquerra; pel de la dreta serà per on tornarem

04 Torrent de ca n'Oliveres

兴趣点

05 pal indicador

Per l'esquerra per anar al Castellot; nosaltres seguim per la dreta direcció als Portals.
路口

06 Els Portals

Un altre indicador als "Portals" , seguint per la dreta direcció Sous
兴趣点

07 Pujant del Grau

考古遗址

08 Sant Llorenç de Sous

Fou una abadia benedictina de l'antic comtat de Besalú, esmentat en un document del 1003, tot i que la seva església és anomenada ja l’any 871. A la font dels Monjos hi ha una inscripció que va deixar escrita Jacint Verdaguer l’any 1884 i que diu així: "Un vell del país me digué que en temps antich no hi era; més que passant per allí uns perseguidors de moros, no’m sapigué dir qui, sentiren una gran set y exclamaren: “si Déu nos fes mercè d’un poch d’aygua!” Y en la mateix instant vegeren aquexa font de la terra”.
路口

09 gir a la dreta

inici de la drecera
山口

10 Coll de les Sorreres

Al costat del Turó de Montjuic
路口

11 Gir a la dreta

en trobar la carretera, seguir per la dreta.
路口

12 Dreta

Al revolt de la carretera, continuar per la drecera de la dreta
兴趣点

13 pal indicador

教堂

14 Mare de Déu del Mont

"Dels molts santuaris de Catalunya i de fora d'ella, que he visitat, mai cap no s'havia aparegut tan bell com ara mateix el de la Mare de Déu del Mont" (Jacint Verdaguer) https://www.marededeudelmont.com/ca/historia/el-santuari/
兴趣点

15 Monument a Verdaguer i pessebre de la Colla

水源

16 Font de Roca Pastora

A l’esquerra es troba una escala que mena a la Font de Rocapastora, situada sota el cingle del mateix nom. La deu forma una petita cova on, fins l’hivern2004-2005 hi havia el bust d’una noia en record de la llegenda que ens explica Mn. Cinto.
路口

17 Gir a la dreta

Inici del trencall per la baixada
兴趣点

18 Salve Regina

4则评论

 • 的照片 TRINI ORRIOLS

  TRINI ORRIOLS 2019年12月14日

  Molt be Albert, explicació i sobre tot la "llegenda", sense aquestes no seria una teva excursió.
  Va, com sempre hi afegeixo el meu petit relat
  ***
  Santuari de la Mare de Déu del Mont
  Junt amb la Colla dels Bufets un altre pessebre a un Cim hem portat. Aquest any al costat d'en Jacint Verdaguer ha estat el lloc triat.
  Tots contents Nadales hem cantat, mentres el cel s'ha aclarat i el solet ens ha escalfat, això vol dir que força be les hem entonat.
  Aixi dons com diem els catalans, ja hem complert amb la tradició i ja tenim la Familia al Cim de la muntanya perquè vetlli per tots nosaltres en aquestes festes de Nadal.
  ¡¡ Pau I salud per tots. Bon Nadal !! *
  *****&

 • 的照片 albhertot

  albhertot 2019年12月15日

  Gràcies per les teves valoracions, Trini.
  T'haurem d'anomenar "rapsoda" del grup...

 • 的照片 pepalaraes

  pepalaraes 2020年2月2日

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Alberthot, moltíssimes gràcies per la ruta i les explicacions, ha estat genial!!!
  Quina terra la nostra...

 • 的照片 albhertot

  albhertot 2020年2月2日

  Me'n alegro que que t'hagi agradat la ruta a aquesta balconada oberta als quatre vents. Gràcies per la teva valoració i a continuar gaudint del nostre patrimoni...

您可以这条路线