时间  7小时 52分钟

航迹点数 2264

上传日期 2017年12月3日

记录日期 三月 2014

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
1,177 m
547 m
0
4.5
9.1
18.12 km

浏览次数: 461次 , 下载次数: 28次

邻近 Arnes, Catalunya (España)

Llarga però molt variada, atractiva i sorprenent ruta circular des l'Àrea de la Franqueta que ens porta a recórrer íntegrament el Barranc del Carrer Ample, passant per la Cova del Frare i pujant als cims de la capçalera del barranc, com són la punta del Bassiol i l'Espina separats pel Coll de l'Alfara. La baixada la fem per la carena qeu tanca el barrans pel cantó sud, les Rases del Mararco, pasant a tocar dels seus dos cims, la Punta Marranya i La punta Edrera, baixant per les Clotes i el Coll de les Salera, sortint a la part baixa del Barranc dels Estrets, qeu creuem per un pont per un corriol lateral que ens portarà a la Franqueta, però passant per la Cova dels Ullals del Morago, coneguda més popularment com la Cova Picasso.

Espectacular sortida pel cor del Massís del Port. des de l'area recreativa de la Franqueta, sorprenenent imarevallosa, pujant pel fons del barranc del carrer Ample i tornat per la carena de la Rasa del Maranco, amb un desnivell de més de 800m., però sense passos complicats, tot i que per terreny molt pedregós. El qualifiquem de moderat. Compte amb els dies de fort vent que en aquesta zona bufa de valent i pot arribar a complicar la sortida. No hi ha grimpades, tot i que si rampes amb fort pendent.

Evitar les calors d'estiu, zona molt calorosa i recorregut amb no masa ombra, tret de part del recoregut de tornada que és més boscos.

Recorregut fet en sentit horari, que és l'aconsellable, pujant pel carrer ample.

Accés: A l'Àrea recreativa de la Franqueta. Hi arribem des de lla carretera qeu separa Arnes d'Horta de Sant Joan, amb un desviament indicat que posa "Els Ports". Es una llarga pidsta asflatada primer de terra després que ens portarà a la Franqueta, sempre seguint el camí principal.

Molt recomanable portar GPS, ja que es dificil seguir-lo nomes amb el mapa ja que no hi ha marques ni indicadors. L'autor no es fa responsable del seguiment del recorregut només amb la descripció, que és orientativa i en cap cas una guia del recorregut.

IMPORTANT: Cal tenir en compte la situació meteoroògica per fer aquest ruta. Si fa un mestral fort millor evitar-la ja que no la gaudireu, tant als cims com a la carena del Maraco ja qeu pot ser horrorós. Si ha plogut moltissim en les darreres 48 hores o hi ha previsió de tempesta forta, millor no fer-la ja que podria ser complicat i perillós pujar pel barranc del Carrer Ample.

Breu descripció: Sortim de la Franqueta creuant els riu dels Estrets i seguint la pista a la dreta, remuntat la vall fins que arribem a al Marbrera, una antiga pedrera de marbre, just en la confluència del rius dels Estrets amb el barranc del Carrer Ample. Creuuem la marbrera per unes escales i veient els rètols explicatius. A l'altre cantó enfilem barranc amunt, per la llera del barranc. Hi ha algun trams que el cami es fa visible però normalment anirem pel fons del barranc entre rocs i sense camí, tot i que no te pèrdua: barramc amunt!

És un tram llarc, sempre pel fons del barranc, pedregós. Podem trobar alguns tolls d'aigua, però si ha plogut fa molt i fa poc pot ser complicat de pujar-hi. Sobre la cota 666m passem per la font de les bassotes, pugem gradualment pel barranc sec amb bosc als dos costats. Més amunt el barranc s'estreny i passa entre dos parets, és l'Estret de Palanquetes. A partir d'aquí el pendent s'accentua, pujant entre blocs de pedra, pràcticament sense camí. Una mica mes amunt despareix puntualment la pedra i anem per un corriol dins del barranc pràcticament dins del bosc. Desprès el bosc clareja i de cop desapareix a la cota 800m. El barrancn s'eixampla una mica i veiem sobre a l'esquerra els Colls del Fenassar amb pins grandiosos. A partir d'aqui canvia el paissatge, de cop es torna àrid i molt agrest. Sembla que ens hem transportat a una de les valls pedregoses i calcaries del Pirineus, tipus Mulleres, Posets o similars. Quan veiem que a l'esquerra desemboca el barranc de la Rambla ens hi acostem i veiem la Cova del Mas del Fare. Nomes entrar-hi veiem a l'esquerra unes pintures rupestres que un cop consultat, són falses. Tornem al carrer Ample per fer la part superior del barranc, encisadora i sorprenent. Una mica mes amunt recuperem puntualment el bosc i abans de desaperixer de nou, arribem a un corriol, amb marques de GR i de Cavalls del Vent. El seguim amunt i aviat arribem al Mas del Maraco.

Poc després ens desviem a la dreta per pujar per llom d'una aresta no massa dreta que ens porta a la Punta del Bassiol de 1.164m. des d'on veiem el cim de l'Espina. Baixem per l'altre cantó del turó, de cop, per baxiar al Coll d'Alfara que separa els dos cims. Aviat el corriol es bifurca i agafem el de l'esquerra, més directe i costerut per arribar aviat al cim de l'Espina de 1181m.

Baixarem per l'altre corriol menys pendent que va cap al cim secundari i fent una llaçada més llarga va al Coll d'Alfara pel GR-7. Baixarem fins a trobar el trencall del GR amb el barranc del carrer Ample. Girarem a l'esquerra pel GR, ben fressat, pujant una mica per seeguir la carena de les Rases del Maraco, amb una vista espectacular tant sobre el barranc que s'encaixona com dels cims qeu coroenen la zona. La carena es preciosa i força planera Passarem pel Coll de les Mirandes (1.060m.) que separa els cims de la Punta Marranya de 1080m qeu deixem a la dreta i la Punta del'Edrera, també de 1.080m. a l'esquerra. No anem els cims perque el vent apreta de valent i ja estem prou esventegats.

Una mica més enllà entrem al bosc i el paissatge canvia de cop. Desapareix el terreny aspre, sec i dur que portàvem fa un moment per un bosc altívol, fresc i verd. Resseguirem el GR un tram llarg, baixant suaument amb alt-i-baixos fins que poc després de creuar el Clot de l'Auró, trobem a la dreta un corriol que porta a un bonic mirador sobre lel barranc de la vall. Anem i tornem. Continuem baixant, primer amb un pendent més notable, per suavitzar-se aviat i seguir fins a trobar el trencall on el GR-7 ens duria al refugi de Les Clotes. Es tard i no hi anem ja que hauriem d'anar i tornar.

Girem a la dreta, seguint pel bosc fins que aquest desapareix en una gran tartera, seguint pel corriol, baixant per arribar a una pista forestal. Estem al Coll de les Saleres (883m.).

Agafaem la llarga pista que ens portarà al Barranc dels Estrets, tot i ser pista el paisatge es bonic, amb bosc i envoltats de parets. Farem una drecera prop d'un revolt tancat i més avall vorejarem la Punta dels Cirers, por sortir molt més avall al Barranc dels Estrets i a la pista de la Vall d'Uixó.

Un cop al fons de la vall, trobem l'indicador per anar a la Cova dels Ullals, creuant el riu dels Estrets a gual i ressegunt la vall per un corriol a l'altre banda de la pista per la que hem pujat, passant per la Cova dels Ullals del Morago o dita també Cova Picasso, com a darrer punt d'interès de la ruta, abans d'arribar a La Franqueta per un corriol agradable i més boscos per la riba esquerra del riu.

Ruta increible, per repetir-la. No us la perdeu!! Us sorprendrà.
La_Franqueta
Riu_Estrets
Torrent_Carrer_Ample
Pedrera de marbre , amb expositors i cami condiconat
Estret
Mas_del_Maraco
Punta_Bassiol
Coll_d'Alfara
l'Espina
Turó secundari de l'espina.
Coll_d'Alfara
Esquerra
Rases_del_Maraco
Mirador
Les_Clotes
Coll_de_les_Saleres
Barranc_dels_Estrets
Cova_Picasso o dels Ullals del Morago
La_Franqueta

1 comment

 • 的照片 josepmsr

  josepmsr 2018-12-21

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  posso moderada per la dificultat del primers km. ja que es la llera del riu , i es molt pedregosa.

You can or this trail