-
-
2,795 m
1,084 m
0
4.0
8.0
15.95 km

浏览次数: 11260次 , 下载次数: 1836次

邻近 Tavascan, Catalunya (España)

Track i descripció de les 2 primeres etapes de La Porta del Cel.
Malgrat que aquesta etapa es desenvolupa en cotes molt baixes, el recorregut és força bonic i variat.
Primer travessarem el bonic poble de Tavascan, on encara es conserven les cases de pedra i les teulades de pissarra per seguir el riu de Tavascan, per un vell camí. Finalment, després de travessar la carretera passarem per una zona molt planera i envoltats de prats fins arribar a les bordes, on tenen una zona condicionada com a refugi.
Encara que les bordes de Noarre, són força atractives i es troben en un bonic lloc, aquesta etapa, que també segueix la travessa dels Pirineus, cobra tot el seu sentit al donar-nos a conèixer tots els estanys Blaus.
Les bordes de Noarre no tenen accés amb vehicle i malgrat això estan molt ben conservades. Dels pocs habitants que pujaven de Tavascan a viure tot l'estiu quan portaven els ramats a la muntanya, són cada vegada més reacis a pujar i només Jaques segueix vivint a Noarre.
Malgrat que fent el pic de Certascan hi ha bastant desnivell a superar, el recorregut no és massa llarg. En cas de necessitat si des del coll de Certascan baixem directament al refugi ens estalviarem 250 metres de desnivell, una mica més d'una hora.
Aunque esta etapa se desarrolla en cotas muy bajas, el recorrido es bonito y variado.
Primero atravesaremos el bonito pueblo de Tavascan, donde aún se conservan las casas de piedra y los tejados de pizarra, para seguir el río de Tavascan por un antiguo camino. Finalmente, tras atravesar la carretera pasaremos una zona muy llana y rodeada de prados hasta llegar a las bordas, donde tienen una zona acondicionada como refugio.
Aunque las bordes de Noarre, son muy atractivas y se encuentran en un bonito lugar, esta etapa que también es seguida por la travesía integral del Pirineo, cobra todo su sentido al pasearnos por los estanys Blaus.
Las bordas de Noarre no tienen acceso con vehículo y a pesar de ésto se encuentran muy bien conservadas. De los pocos habitantes que subían de Tavascan a vivir todo el verano, cuando subían losrebaños a la montaña, tan sólo Jaques sigue viviendo en Noarre.
A pesar de que subiendo al pico de Certascan, hay bastante desnivel a superar, el recorrido no es demasiado largo. En caso de necesidad, si desde el collado de Certascan bajamos directamente al refugio nos ahorraremos 250 metros de desnivel; algo más de una hora.

View more external

Waypoint

Borda d'Exposi

Waypoint

Bordes de Cortessils

Waypoint

Coll de Certascan

Waypoint

Cresta

Waypoint

Estany Blau del Mig

Waypoint

Forat de Guerossos

Waypoint

Graus

Waypoint

Noarre

Waypoint

Perxa nivomètrica

Waypoint

Pic de Certascan 1

Waypoint

Pleta de Guerossos

Waypoint

Pleta Vella

Waypoint

Pont 1

Waypoint

Refugi de Certascan 1

Waypoint

Tavascan 1117 m

2则评论

 • 的照片 JFrancis

  JFrancis 2019-8-7

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  Buena ruta y facil de seguir

 • 的照片 montsllongui

  montsllongui 2019-8-20

  我已使用过这条航迹  View more

  Un ruta molt exigent.

You can or this trail