-
-
385 m
131 m
0
17
33
66.64 km

浏览次数: 2649次 , 下载次数: 47次

邻近 Vilafranca del Penedès, Catalunya (España)

La volta s'inicia a Vilafranca i passa per, La Bleda, Sant Martí Sarroca, Vilobí, Puigdàlber, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Pau d'Ordal, Cantallops, Avinyonet i Les Gunyoles des d'on torna al punt de sortida, després d'haver creuat a gual, una considerable quantitat de torrents.

Ruta on la tònica paisatgística és l'habitual del Penedès; vinyes, masies, caserius o ravals i els torrents, amb l'afegit dels Pèlags de Vilobí, un curiós paratge derivat de les antigues pedreres de guix. Les dificultats tècniques són poques i es limiten al pas dels torrents, en els que, depenent de l'època, és probable que hi circuli un cert cabal d'aigua amb fang a les vores. El pas continuat d'aquests torrents, també fa que sigui un recorregut trenca-cames, amb pendents curts però d'un percentatge màxim entre 12-14%.

Sortim de Vilafranca i passem la riera de Llitrà, en direcció a la Torre de les Aigües, creuem el riu Foix. Anem a La Bleda, pugem al Bosquet de Can Rigol i anem a La Torre Vernet. Arribant a Sant Martí Sarroca, seguim pel camí de la Riera de Pontons, que la creua fins a cinc vegades. Creuem la riera de les Anguiles, el Torrent Sec i arribem al poliesportiu. Passem diverses masies i, a la Baronia de Riudefoix, baixem al Foix i el creuem. Per entre vinyes anem a Cal Miret i ens dirigim cap al turó de Vilobí.

Fem uns metres de la carretera de la Rovira Roja, i ens enfilem muntanya amunt. Amb cura, ens apropem tallat del pèlec i seguim per un corriol fins a trobar el camí. Baixem, atents a veure el trencall, on deixem la pista i seguim el corriol que passa entre els pèlags. Entrem a Vilobí i anem en direcció a Grabuac. Passen per un camí de vinya que ens aboca al Torrent de la Fanga. Pugem a Puigdàlber, creuem la població i per un pont, passem el Torrent de Sabanell. Seguim, entre masies i vinyes passant pel Corral del Mestre. Baixem al Torrent del Mas Rovira, pugem a la Serra del Gat i baixem al Torrent de les Tarumbes i arribem a Sant Joan Salerm. Seguim la carretera del Pla del Penedès i agafem un camí a la dreta que en duu al Torrent de la Salada. Després de creuar el Torrent de Prunamala i circumval·lar Covides, entrem a Sant Sadurní.

Agafem el camí de Can Batista i creuem dues vegades la Riera de Lavernó. A Can Batista baixem per tornar a creuar la riera per darrer cop. Anem a Can Savall i prop de Can Rigol, arribem a la carretera dels Casots. La seguim pujant fins a les caves de Can Llopart, on la deixem per un camí que arriba la carretera de Can Rossell. Baixem a Can Rossell i continuem pel camí de Can Gori però uns metres abans d'arribar-hi, el deixem per pujar per un altre camí cimentat i molt estret, que ens deixa a Sant Pau d'Ordal. Creuem el nucli urbà i passem pel torrent de Cantallops. Per un camí que segueix la carena, arribem a Cantallops. Anem fins Avinyonet, pel camí de la Plana del Bord. Continuem, pujant a Les Gunyoles i seguim fins Can Sadurní, de Sant Pere Molanta. Anem, en direcció a Vilafranca, passem per Santa Maria dels Horts, creuem l'últim torrent del recorregut, la Riera de Santa Maria dels Horts. Passem per darrere del convent Residència Mare Ràfols i arribem al punt de sortida.

2则评论

 • 的照片 Pep León

  Pep León 2015-11-20

  Hi Ha molt d'asfalt aqueata ruta?

 • 的照片 Kasalta

  Kasalta 2015-11-21

  Hola Pep. Aquest recorregut té bastants sectors de camins asfalts però són camins rurals on et pots trobar trams amb l'asfalt en mal estat o cobert de terra i pedres. De carretera hi ha poca cosa.
  Es pot dir que és una ruta fàcil de BTT, encara que algun pas de torrent (i se'n passen molts) pot estar enfangat en èpoques de pluges.

You can or this trail