时间  2小时 24分钟

路线点数 433

上传日期 2021年2月9日

记录日期 二月 2021

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
200 m
147 m
0
3.1
6.2
12.37 km

浏览次数: 33次 , 下载次数: 1次

邻近 Granollers, Catalunya (España)

Molt a prop de Granollers encara es conserven vestigis d'un camp d'aviació dels anys 30 i que es va convertir en aeròdrom de guerra durant la Guerra Civil. Hi trobarem un monument commemoratiu, podrem veure un búnquer subterrani i algun edifici de l'antic camp d'aviació.
La ruta la iniciem a la seu de Granollers Pedala, anirem fins al riu Congost i pujarem pel costat esquerre de la llera del riu.
La ruta és més llarga que les pedalades urbanes habituals, però planera, de més de 12 km on passarem pels municipis de Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès.
La tornada la farem pel costat contrari del riu i passarem pel Parc del Falgar a Les Franqueses del Vallès i el Parc del Lledoner a Granollers.
信息点

Seu de Granollers Pedala

La seu de Granolers Pedala està situada al carrer Corró 44. És el local des d'on es gestiona i s'executa el servei de ciclologística i on en època de post-COVID esperem poder fer les reunions de junta i les trobades amb les persones sòcies de l'entitat i usuàries de la bicicleta de Granollers i també desenvolupar el projecte de BiciLab (taller d'autoreparació).
路口

Carril bici entre Granollers i Canovelles

En aquest punt comença el carril bici a Granollers en direcció a Canovelles.
危险

Fi del carril bici segregat, ens incorporem a la vorera

Durant una estona compartim espai amb vianants (cal anar amb compte).
危险

Fi carril bici segregat, ens incorporem a la vorera

Compartim espai amb els vianants, cal anar amb compte.
兴趣点

Encreuament

兴趣点

Encreuament

Parc del Falgar

Passem a tocar del Parc del Falgar situat a l'altra riba del riu.
兴趣点

Encreuament

观鸟点

Punt d'observació d'aus

En aquest punt d'observació d'aus podem veure el paisatge del bosc de ribera i les aus que hi viuen. Un plafó informatiu ens en dóna informació.
名胜

Edificis del camp d'aviació

El camp d’aviació de Rosanes és a cavall entre la Garriga, l’Ametlla i les Franqueses. L’aeròdrom va ser construït a començaments dels anys 30 per un empresari argentí afincat a Barcelona i apassionat per l’aviació. L’any 1937, durant la Guerra Civil, la República es va fixar en l’espai que ocupava el camp per fer-hi una ampliació i convertir-lo en aeròdrom de guerra. “Va esdevenir un centre d’operacions i comunicacions molt important per a la defensa republicana”, explica l’historiador Joan Garriga. Els avions que s’hi enlairaven “van tenir un paper important en l'estratègia militar dels fronts del Segre i de l’Ebre, així com en la defensa de Barcelona, ja que van impedir molts atacs de les tropes franquistes”. A més, el camp va tenir una forta transcendència als municipis de l’entorn, que van aportar mà d’obra a la seva construcció i que van allotjar la major part del personal i de serveis, com companyies de transmissions, gabinets d’interpretació fotogràfica, tallers i indústries de guerra. L’equipament va continuar tenint ús fins fa pocs anys, i avui encara se’n conserven les infraestructures: la torre de control, els edificis dels comandaments, el menjador, la garita de vigilància, l’hangar i els refugis antiaeris, ja que l'existència del camp obligava a tenir a prop galeries subterrànies de protecció. (Font: somlesfranqueses.cat)
山洞

Refugi antiaeri de Can Sorgues

El caràcter bèl·lic que va anar prenent el camp d'aviació de Ronsanes obligava a tenir a prop galeries subterrànies de protecció.
信息点

Panell informatiu

Panells informatius interactius que ens permeten visualitzar la disposició dels espais que formaven part del camp d'aviació.
名胜

Ruta del camp d'aviació de Rosanes

Aquí s'inicia la ruta senyalitzada. Es conserven infraestructures com l'hangar, la torre de control i la garita de vigilància, entre d'altres. L'itinerari està senyalitzat i és d'uns dos quilòmetres i mig. També es pot concertar visita guiada a http://www.visitalagarriga.cat/ca/preus-i-horaris
危险

Incorporació a la rotonda

瀑布

Parc del Falgar

Entrem al Parc del Falgar per la zona nord just a la baixada de Llerona. El Parc està dividit en tres zones principals i ben diferenciades: ZONA HUMIDA: formada per tres llacs artificials envoltats d’una vegetació de ribera que evita el pas de gent i que afavoreix l’arribada i el refugi de fauna autòctona migratòria. Per tant, la zona humida és la de menys activitat humana i on s’ha de tenir una cura especial en el respecte cap a la fauna i la flora. ZONA DE PRAT: que serveix de transició de la zona de més activitat humana a la de menor activitat. ZONA D'EQUIPAMENTS: on hi haurà l’Aula de la Natura. Hi trobareu una zona de jocs, aparells de salut i una àrea de pícnic.
危险

Encreuament

1条评论

 • 的照片 José Espés (ViajesyRutasEnMoto.com)

  José Espés (ViajesyRutasEnMoto.com) 2021-2-21

  我已使用过这条路线  查看更多

  Pedalada de les campanes por Granollers Pedala, se trata de descubrir campanas que hoy en día siguen repicando.

您可以这条路线