时间  54分钟

航迹点数 244

上传日期 2016年4月29日

记录日期 四月 2016

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
381 m
292 m
0
0.7
1.3
2.65 km

浏览次数: 1573次 , 下载次数: 72次

邻近 Montbarbat, Catalunya (España)

Avui pujarem al cim del Montbarbat (328 metres), un dels 100 CIMS de la FEEC, caracteritzat perquè al seu vessant nord-est s'hi troba un antic jaciment arqueològic: el poblat ibèric de Montbarbat, un assentament de més de 5.500 m² de superfície, ubicat a la part més alta del turó, i envoltat per una muralla amb uns 370 metres de perímetre, datada del segle IV aC. Aquesta excavació encara no ha estat museizada, i el seu accés és lliure, sense estar acotat per cap tanca. És un antic Fort (oppidum) situat en un lloc de pas estratègic. L'oppidum ibèric tingué el seu esplendor al segle III aC.

També ens aproparem al Dolmen o Pseudolmen de Montbarbat. (Comarca de la Selva).

ACCÉS: Aparquem al final del Carrer Sant Felip (asfalt), a la Urbanització de Montbarbat, propera a les localitats de Vidreres, Lloret de Mar i Tordera.

RECORREGUT: Inici camí de sorra - Pal indicador (cruïlla): esquerra al Poblat ibèric de Montbarbat: 0.5km i dreta a Lloret de Mar (centre): 9.9 km - Cadena - Restes de murs del poblat ibèric - cim de MONTBARBAT (328m), on està l'assentament de l'antic poblat ibèric de Montbarbat. Actualment hi ha instal.lada una torre guaita de fusta .

La tornada l'allarguem baixant per un corriol que surt al fons del poblat ibèric i que enllaça amb la pista ampla que va a Lloret i que, en sentit contrari, ens durà fins l'inici de la nostra ruta.

Abans d'acabar-la, però, anirem a visitar el DOLMEN DE MONTBARBAT, al que s'hi accedeix per un corriol força imperceptible perquè sembla que vaig a dins d'alguna finca, i que surt del costat de casa número 3.

CURIOSITATS: El Montbarbat es troba a la zona dels Tres Termes, el punt de confluència dels termes municipals de Maçanet de la Selva, Lloret de Mar i Vidreres. Excavacions i estudis en el poblat ibèric de Montbarbat s'han realitzat des de 1978 i ens han demostrat que aquesta ciutat, habitat abans l'arribada dels Romans el segle de l'any 218 aC tenia el seu apogeu en el segle III aC. En total té una superfície de 100 m x 55 m i el que es conserva són les parets (com per exemple als poblats ibèrics de Sant Sebastià de la Guarda, Puig Castellet o Ullastret). Els sentinelles podien controlar les diverses muntanyes des de les Guilleries, Collsacabra o del Montseny, així com la plana formada per la depressió de la comarca de la Selva fins a la desembocadura del riu Tordera. Entre les restes trobades hi ha ceràmica grisa pròpia de l'Empordà, però també la característica de negre de l'Àtica grega. "Ha estat el material arqueològic, en conjunt, el que ha permès datar el poblat ibèric de Montbarbat entre el segle IV aC i principis del III aC, tot i que no es descarta una ocupació anterior que es podria remuntar als segles VII-V aC" (Viquipèdia).
Waypoint

Inici camí de sorra

Inici cami de sorra
Waypoint

Pal indicador (cruïlla): esquerra al Poblat ibèric de Montbarbat: 0.5km i dreta a Lloret de Mar (centre): 9.9 km

Pal ind. Cruilla: esq al piblat iberic m 0.5km i dreta a Lloret de mar (centre) 9.9 km
Waypoint

Cadena

Cadena
遺跡

Restes murs

Restes murs
Waypoint

Montbarbat (m) Poblat ibèric. Torre guaita de fusta

Montbarbat (m) Poblat ibèric. Torre guaira de fusta
Waypoint

Corriol

Corriol
Waypoint

Enllaç camí a Lloret

Enllac cami a Lloret
遺跡

Dolmen de Montbarbat

Dolmen de montbarbat

2则评论

 • 的照片 Antonia Freixas

  Antonia Freixas 2017-12-2

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  Una ruta molt fàcil. Te el valor afegit del poblat ibèric

 • 的照片 Sandra ole

  Sandra ole 2017-12-2

  Un indret especial on es troba el poblat!

You can or this trail