Moving time  2小时 7分钟

时间  2小时 51分钟

航迹点数 1955

上传日期 2019年1月26日

记录日期 一月 2019

-
-
75 m
27 m
0
3.1
6.3
12.51 km

浏览次数: 185次 , 下载次数: 9次

邻近 Castelló de la Plana, Valencia (España)

Descripción en valenciano y castellano:

Ruta per alguns dels principals llocs d'interés de la ciutat, entre d'altres:

- Basílica de la Mare de Déu del Lledó
- Edifici de Correus
- Parc Ribalta
- Ajuntament
- Torre El Fadrí i Cocatedral Santa María
- Teatre Principal

Entre d'altres, senyalats tots amb Waypoints.

Si es vol, la ruta es pot començar desde més avant (el parc on hi ha la 1ª foto, per exemple).

Si es va pel matí, com que la ciutat es pot vore més o menys ràpida, es pot degustar també la gastronomía de la zona, com per exemple:
- Paella
- Arrós caldós
- Arrós a banda
- Fideuà

O simplement pegar un mos a meitat matí/vesprada agafant:
- Rosquilletes
- Coca de tomaca
- Ximos
- Rossegons
- Xuxos de crema

Natros, per exemple, com vam acabar per la vesprada/nit, vam agafar un troç de coca de tomaca i un xuxo de crema de la céntrica panadería Macián, al carrer Major, per matar la fam fins hora de sopar.

En cas de disposar de temps, recomane que es baixe en cotxe fins el Grao de Castelló, ja que allí es poden degustar molts bons arrossos, sobretot en la zona del Port Azahar, aixína com pegar una volta pel Pinar del Grao o passetjar per la vora del mar.

Població: 170.888 hab. (2018)

"Castelló de la Plana —o localment simplement Castelló— és una ciutat valenciana, capital de la comarca de la Plana Alta i de la província de Castelló. El nucli és una ciutat portuària establerta sobre una extensa planura encarada al litoral, envoltada per diferents serres per l'interior."

Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell%C3%B3_de_la_Plana

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ruta por algunos de los principales lugares de interés de la ciudad, entre otros:

- Basílica de la Mare de Déu del Lledó
- Edificio de Correos
- Parque Ribalta
- Ayuntamiento
- Torre El Fadrí y Concatedral Santa María
- Teatro Principal

Entre otros, señalados todos con Waypoints.

Si se quiere, la ruta se puede empezar desde más adelante (el parque donde está la 1ª foto, por ejemplo).

Si se va por la mañana, como la ciudad se puede ver más o menos rápida, se puede degustar también la gastronomía de la zona, como por ejemplo:
- Paella
- Arrós caldós / Arroz caldoso
- Arrós a banda / Arroz a banda
- Fideuà

O simplemente pegar un bocado a mitad mañana/tarde tomando:
- Rosquilletas
- Coca de tomate
- Ximos
- Rossegons / Rosegones
- Xuxos de crema

Nosotros, por ejemplo, como acabamos por la tarde/noche, cogimos un trozo de coca de tomate y un xuxo de crema de la céntrica panadería Macián, en la calle Mayor, para matar el hambre hasta la hora de cenar.

En caso de disponer de tiempo, recomiendo que se baje en coche hasta el Grao de Castellón, ya que allí se pueden degustar muy buenos arroces, sobretodo en la zona del Puerto Azahar, así como dar una vuelta por el Pinar del Grao o pasear a orillas del mar.

Población: 170.888 hab. (2018)

"Castellón de la Plana (cooficialmente​ y en valenciano Castelló de la Plana) es una ciudad y municipio español, capital de la provincia de Castellón y de la comarca de la Plana Alta, situado en la Comunidad Valenciana. Situado al este de la península ibérica sobre una extensión de terreno llano, rodeada por distintas sierras por el interior y el mar Mediterráneo al este."

Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Castell%C3%B3n_de_la_Plana
照相

Parc

照相

Parc 2 - senyal ànecs

照相

Estatua Tombatossals

"Tombatossals és un llibre de Josep Pascual Tirado (Castelló de la Plana, 1884-1937) que recull, en forma de conte o rondalla, les aventures del gegant Tombatossals, un personatge que segons la mitologia castellonenca és un gegant de bona ànima que amb l'ajuda dels seus amics va fer possible la fundació de la ciutat de Castelló de la Plana." Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Tombatossals ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Tombatossals es el título de la novela del autor castellonense Josep Pasqual Tirado que tiene como protagonista a un gigante mítico llamado Tombatossals. Tombatossals es un gigante bueno que con la ayuda de sus amigos hace posible la fundación de la ciudad de Castellón de la Plana." Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Tombatossals
照相

Parc Rafalafena

照相

Parc Rafalafena 2

照相

Estatua de Perot de Granyana i Basílica del Lledó de fons

"Segons explica la llegenda, un pagès, "Perot de Granyana", va trobar en 1366, enganxada a les gleves de l'arada, una petita imatge, de tot just 6 centímetres d'altura de la Verge.[3] El lloc triat per a la construcció de la basílica/santuari era una zona que havia estat habitada des d'època romana i en la qual existien restes arqueològiques de diverses cultures que es van establir al lloc al llarg de la història." Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Bas%C3%ADlica_de_la_Mare_de_D%C3%A9u_del_Lled%C3%B3 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Según cuenta la leyenda, un labrador, “Perot de Granyana”, encontró en 1366, enganchada en las glebas del arado, una pequeña imagen, de apenas 6 centímetros de altura de la Virgen.3​ El lugar elegido para la construcción de la basílica/santuario era una zona que había estado habitada desde época romana y en la que existían restos arqueológicos de diversas culturas que se establecieron en el lugar a lo largo de la historia" Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Bas%C3%ADlica_de_Nuestra_Se%C3%B1ora_del_Lled%C3%B3_de_Castell%C3%B3n_de_la_Plana
照相

Auditori i Palau de Congresos de Castelló

照相

Basílica de Santa María del Lledó

"Es creu, malgrat comptar amb escassa documentació que ho avali (tan sols un document que fa referència a la mateixa en 1398), que existia un turó potser fins i tot creada artificialment, que va haver de desaparèixer fins i tot com a part de les obres realitzades per a la construcció dels primers temples coneguts del Lledó L'edifici actual es va construir al final del segle XVII, sobre les restes dels temples anteriors, motiu pel qual es conserven detalls decoratius de diversos estils artístics (la portada renaixentista es va construir en 1572" Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Bas%C3%ADlica_de_la_Mare_de_D%C3%A9u_del_Lled%C3%B3 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Se cree, pese a contar con escasa documentación que lo avale (tan solo un documento que hace referencia a la misma en 1398), que existía una colina quizás incluso creada artificialmente, que debió desaparecer incluso como parte de las obras realizadas para la construcción de los primeros templos conocidos del Lledó El edificio actual se construyó a lo finales del siglo XVII, sobre los restos de los templos anteriores, motivo por el cual se conservan detalles decorativos de diversos estilos artísticos (la portada renacentista se construyó en 1572" Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Bas%C3%ADlica_de_Nuestra_Se%C3%B1ora_del_Lled%C3%B3_de_Castell%C3%B3n_de_la_Plana
照相

Interior Basílica

照相

Planol de les ermites de Castelló

照相

Estatua Bufanúvols

Amic del gegant literari Tombatossals. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Amigo del gigante literario Tombatossals.
照相

Estadi de Castalia

Estadi municipal on disputa els seus encontres el CD Castellón. La font en primer plànol es on l'afició realitza les seues celebracions. Capacitat: 15.500 espectadors Obertura: 17 de juny de 1987 "Quan la temporada 1980-81 el Club Esportiu Castelló va ascendir a primera divisió, l'afició va demanar a veus un nou camp que estiguera d'acord amb les necessitats d'una ciutat amb un club en la màxima categoria del futbol. Prenent com a model el Mini Estadi del FC Barcelona, i pensant a triar l'orientació del nou estadi (la majoria d'estadis estan orientats Nord-Sud i el vell Castàlia ho estava Est-Oest), van començar les obres el 5 d'agost de 1986. El nou estadi havia d'estar construït en 10 mesos i el pressupost era de 350 milions de pessetes, a sufragar entre la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de Castelló i la Diputació de Castelló. " Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Nou_Cast%C3%A0lia ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Estadio municipal donde disputa sus encuentros el CD Castellón. La fuente en primer plano es donde la afición realiza sus celebraciones. Capacidad: 15.500 espectadores Apertura: 17 de junio de 1987 "Cuando la temporada 1980-81 el Club Deportivo Castellón ascendió a Primera División, la afición pidió a voces un nuevo campo que estuviera acorde con las necesidades de una ciudad con un club en la máxima categoría del fútbol español. Tomando como modelo el Mini Estadi del FC Barcelona, y pensando en girar la orientación del nuevo estadio (pues la mayoría de estadios están orientados Norte-Sur y el viejo Castalia lo estaba Este-Oeste), comenzaron las obras el 5 de agosto de 1986. El nuevo estadio debía estar construido en 10 meses y el presupuesto era de 350 millones de pesetas, a sufragar entre la Generalidad Valenciana, el Castellón y la Diputación de Castellón. " Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Nuevo_Estadio_Castalia
照相

Parroquia San Nicolás

照相

Av. Rei Don Jaume i a la dreta l'Institut Ribalta

照相

Estatua Mariposas

照相

Edifici de Correus

D'estil modernista valencià i neomudèjar "L'Oficina de Correus i Telègrafs de Castelló de la Plana és un edifici situat a la plaça d'Espanya, acabat de construir l'any 1932. És obra dels arquitectes Demetri Ribes i Joaquim Dicenta. " Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Edifici_de_Correus_i_Tel%C3%A8grafs_de_Castell%C3%B3 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- De estilo modernista valenciano y neomudéjar. "El Edificio de Correos de Castellón de la Plana (España) situado en la Plaza de Tetuán, es un edificio administrativo inaugurado en el año 1932, obra de los arquitectos Demetrio Ribes Marco y Joaquín Dicenta Vilaplana." Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Edificio_de_Correos_de_Castell%C3%B3n
照相

La rotonda de La Farola, amb el parc Ribalta de fons

"La configuració del parc comença al segle XIX, quan comença la industrialització a la ciutat. Es va construir, per iniciativa de l'Ajuntament, per oferir als viatgers de tren la sensació de poder econòmic de la ciutat. Es va construir sobre l'antic cementeri del Calvari, i des del primer moment es va dedicar a Francesc Ribalta (que es pensava en aquells temps que era nascut a Castelló de la Plana). En 1876, l'Ajuntament va ampliar el parc amb les terres ofertes pel Comte de Pestagua. " Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Parc_Ribalta A la dreta es pot vore un autobús del TRAM (Transport Metropolità de La Plana) "El mecanisme de funcionament del troleibús es compon mitjançant un sistema de captació de tensió per doble trole, i un lector-guia, format per unes línies blanques pintades en l'asfalt i una càmera situada a la part alta del parabrisa del vehicle, que segueix aquestes marques. " Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/TRAM_de_Castell%C3%B3 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "La configuración del conjunto, empieza en el siglo XIX, cuando la ciudad comienza a industrializarse. Se construyó por iniciativa del Ayuntamiento, para ofrecer a los viajeros del tren la sensación de poder económico en la ciudad. Se construyó sobre el antiguo cementerio del Calvario, y desde el primer momento se dedicó a Ribalta (pintor catalán, al que se creía nacido en Castellón). En 1876, el Ayuntamiento amplió el parque sobre los terrenos cedidos por el conde Pestagua." Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Parque_Ribalta A la derecha se puede ver un autobús del TRAM (Transporte Metropolitano de La Plana) "El mecanismo de funcionamiento del trolebús se compone mediante un sistema de captación de tensión por doble trole, y un lector-guía, formado por unas líneas blancas pintadas en el asfalto y una cámara situada en lo alto del parabrisas del vehículo, que sigue dichas marcas." Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/TRAM_de_Castell%C3%B3n
照相

Cases modernistes

照相

Quiosc del Parc Ribalta

照相

Estany del parc Ribalta. A la dreta El Corte Inglés

照相

Escultura del bou, antiga estació del Nord i El Corte Inglés

照相

Plaça de bous

照相

Quiosc Plaza Real

照相

Puerta del Sol. Edifici CaixaBank

照相

Casino Antic

照相

Carrer Enmig. A la dreta, la famosa farmácia Calduch, on es fabrica la pomada Suavina

"La Suavina és una pomada creada pel farmacèutic valencià Vicent Calduch Solsona a finals del segle XIX i conegut des de llavors com "ungüent de Vila-real". Als temps en què va ser desenvolupat es considerava un article de primera necessitat per als llavis tallats i les esquerdes del nas de la gent que treballava al camp. Un dels fills de Calduch Solsona, Vicent Calduch Almela, es va traslladar a la farmàcia del carrer d'Enmig de Castelló, que va passar al seu fill Vicent Calduch Dolz i més tard al seu nét, Vicent Calduch Bellés, estudiant de farmàcia. " Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Suavina ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Vicente Calduch creó el por entonces popularmente llamado "ungüent de Vila-real" (Ungüento de Villarreal) como remedio para los labios cortados y agrietados que sufrían los trabajadores del campo en su farmacia de la localidad castellonense de Villarreal.1​ En 1909, su hijo Vicente Calduch Almela trasladó la farmacia familiar a la calle Enmedio de Castellón de la Plana,2​ para la que obtuvo permiso para la realización de fórmulas magistrales,3​ entre ellas la de la Suavina, que actualmente aún conservan de la mano de su nieto Vicente Calduch Rodríguez." Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Suavina
照相

Plaça de Santa Clara

照相

Torre campanar El Fadrí i Cocatedral de Santa María

El campanar El Fadrí s'anomena aixína precisament per estar "a soles", separat de l'esglèsia (Cocatedral de Santa María). "La cocatedral de Santa Maria, també denominada església de Santa Maria la Major de Castelló de la Plana (Plana Alta) és un temple d'estil gòtic amb posteriors intervencions historicistes i en estil neogòtic. Està situada en la plaça Major, al costat de l'Ajuntament i la torre campanar independent, l'anomenat Fadrí." Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Cocatedral_de_Santa_Maria ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- El campanario El Fadrí (El Soltero en castellano), se llama así precisamente por estar "sólo", separado de la iglésia (Concatedral de Santa María). "La concatedral de Santa María, también llamada iglesia de Santa María la Mayor en Castellón de la Plana (España) es un templo de estilo gótico valenciano con posteriores intervenciones historicistas y en estilo neogótico. Está situada en la Plaza Mayor, junto al Ayuntamiento y la torre campanario independiente conocida como El Fadrí." Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Concatedral_de_Santa_Mar%C3%ADa_(Castell%C3%B3n)
照相

Ajuntament de Castelló. A la dreta el Mercat Central

Data: s. XVII Estil: Barroc "La façana es compon de tres cossos separats per bandes horitzontals a manera de cornises. La planta baixa compta amb un pòrtic de cinc arcs de mig punt alternats per pilastres toscanes, que continua amb un en els seus laterals. La planta noble es divideix verticalment en cinc, amb pilastres corínties i amb entaulament llis." Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Ajuntament_de_Castell%C3%B3_de_la_Plana ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fecha: s. XVII Estilo: Barroco "La fachada se compone de tres cuerpos separados por bandas horizontales a modo de cornisas. La planta baja cuenta con un pórtico de cinco arcos de medio punto alternados por pilastras toscanas, que continua con uno en sus laterales. La planta noble se divide verticalmente en cinco, con pilastras corintias y con entablamento liso." Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Palacio_Municipal_(Castell%C3%B3n)
照相

Carrer Major

照相

Plaça de Santa Clara de front

A l'esquerra, en un carrer peatonal que dona a la plaça, es troba la coneguda com "zona de tasques". ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A la izquierda, en una calle peatonal que da a la plaza, se encuentra la conocida como "zona de tascas".
照相

Teatre Princial i Quiosc de la Plaça de la Pau

"És obra de Godofredo Ros de Ursinos, qui en 1890 va iniciar la construcció d'aquest edifici per iniciativa de l'Ajuntament de la ciutat, i la va acabar en 1894. " Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell%C3%B3_de_la_Plana ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "El Teatro Principal, inaugurado en 1894, obra del arquitecto castellonense Godofredo Ros de Ursinos." Fuente: https://es.wikipedia.org/wiki/Castell%C3%B3n_de_la_Plana

评论

    You can or this trail