时间  3小时 20分钟

路线点数 1717

上传日期 2020年12月6日

记录日期 十二月 2020

-
-
491 m
436 m
0
3.5
7.0
13.92 km

浏览次数: 96次 , 下载次数: 7次

邻近 Gurb, Catalunya (España)

Passejada un matí del dissabte de confinament. No té cap dificultat tècnica, només cal anar amb compte al creuar la carretera de Vic a Manlleu dos cops. Cal portar aigüa doncs no hi ha fonts.

Sortim de la rotonda que hi ha a la cruïlla dels carrer Igualada i Ripoll de Vic. creuem el rec de l'Esperança que és el límit del terme municipal i anem cap el carrer del Polvorí on al final iniciem el camí cap a la Pineda Nova, on agafem el camí de l'esquerra per anar fins a la preciosa Vaqueria del Tint, anomenada així perquè estava al costat de la fàbrica de Tints Roqué, avui Electrojet.

Creuem el Rimentol pel Pont de la Cabreta i seguim fins el Murucuc on agafarem el camí ral de Manlleu per creuar la C-17 per sobre i la via del tren també per un pont elevat. Xino xano arribem als plans del Pradell.

Seguim fins a trobar a la dreta un pas en superfície de la via del tren, que creuarem per agafar el camí que passa per sota el Serrat de la Comella, el Nogueró (amb una pallissa de tàpia que crida l'atenció) fins arribar a la carretera de Vic a Manlleu. Creuem i ja som a Granollers de la Plana.

Ens enfilem per les escales que s'inicien just al costat de la capelleta i arribem a l'església, treiem el nas a l'espai on hi ha la creu de la santa missió de 1919 i anem de dret a la porta d'entrada a la nau principal però avui està tancada. Fem una ullada al fossar que hi ha just al costat amb una porta amb elements de forja molt bonics i finalment anem a visitar l'àbsis que encara conserva la decoració llobarda, doncs inicialment era una església romànica.

Sortim i agafem la pista que passa per sobre les granges del Noguer i anem de dret al Castell de Vilagelans, actualment una construcció quadrada amb torrelles que a l'any 1920 s'hi va afegir un preció cos porticat i una torre central. Just al costat hi trobem la capella de la Santa Fe d'origen romànic però també amb moltes transformacions posteriors.

Reculen per tornar al camí que ens baixarà fins el Pont del Pla que creua el Gurri. No obstant, nosaltres no creuem el riu sinó que seguim la pista per passar enmig del Picó, la Granga d'enPicó, Can Trumfa, Can Guitarra i creuar la C-25 per un pont elevat i una pista que ens portarà fins a Sant Fruitós del Grau, una ermita preromànica on destaca el seu absis on la decoració exterior és un fris de set arcuacions llombardes.

Des d'aquí i passant pel Mas Ricard arribarem a La Cabra, creuarem la carretera de Vic a Manlleu i arribarem al Murucuc, on pel mateix camí d'anada passarem la Vaqueria del Tint, La pineda Nova i el carrer del Polvorí.

Un matí sense boira i amb fred però amb unes bones vistes. Avui erem en Quim i l'Ignasi.
山间小屋

La Pineda Nova

Foto de la casa pairal de la Pineda Nova
山间小屋

La Vaqueria del Tint

Foto de la Vaqueria del Tint
教堂

Sant Esteve de Granollers de la Plana

Foto de Sant Esteve
城堡

Castell de Vilagelans

Foto del Castell de Vilagelans
教堂

Capella de la Santa Fe

Foto dela Capella de la Santa Fe

Pont del Pla

FOTO DEL RIU GURRI
山间小屋

LA GRANJA D'EN PICÓ

Foto de la Granja d'en Picó
教堂

SANT FRUITÓS DEL GRAU

Foto de Sant Fruitós del Grau
山间小屋

Mas Ricard

Foto del Mas Ricard

评论

    您可以这条路线