时间  2小时 15分钟

航迹点数 757

上传日期 2012年11月25日

记录日期 十一月 2012

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
638 m
240 m
0
1.7
3.4
6.75 km

浏览次数: 10621次 , 下载次数: 307次

邻近 Breda, Catalunya (España)

Aparquem al coll de n'Orri, a la Carretera entre Arbúcies i Breda. Agafem la pista indicada amb senyals blancs-grocs cap amunt. Tota l'estona hi ha pista bastant ampla, menys cap al final que s'estreny i puja més dret. En aquest punt es pot optar també per agafar la pista ampla en lloc del corriol. Hi ha unes vistes molt espectaculars a banda i banda. Es considera el castell gòtic més important de Catalunya.

"Format per tres recintes encerclats per muralles, la part més antiga conservada del castell roquer, és la torre mestra o de l'homenatge, de la segona meitat del segle X, situada al primer recinte, on a la part nord hi ha l'accés principal amb una torre lateral i una petita capella preromànica amb un absis i restes d'haver tingut pintures murals romàniques. Se sap que estava sota la advocació de Sant Pere.

El segle XIII s'hi van fer grans ampliacions, construint-se un nou recinte sobirà amb una sala anomenada "sala gòtica" edificada davant l'entrada principal i coberta amb una volta de canó apuntada, un pati d'armes amb una torre quadrada i una fossa amb un nou emmurallament amb dues torres cilíndriques angulars amb espitlleres.
Es va construir una nova capella adossada a la muralla datada de finals del segle XII o principis del segle XIII, de planta rectangular de 10 metres de llargada per 3,5 d'amplada, amb dues petites finestres de doble esqueixada, amb una petita capella lateral al mur oest i coberta a dues aigües, la porta d'accés conserva part dels graons d'entrada, així com en un mur interior es poden veure restes d'esgrafiats d'una figura humana i tres creus.
Fou el segle XIV, quan els Cabrera, ja molt poderosos en aquesta època, van fer les reformes per a transformar-lo en castell-palau. Al recinte sobirà es van construir dependències com el menjador i la cuina i es van fer paviments nous i dipòsits per a recollir aigua. D'aquest segle és la nova porta a la torre mestra, una nova gran sala sobre la ja existent "sala gòtica", de 100 metres quadrats i on s'aprecien les restes d'una llar de foc i dos finestrals d'estil gòtic i les noves muralles que van passar d'una gruixària de 70 cm. a 120/150 cm., tot construint passos de ronda.


El pati d'armes i segon recinte de forma trapezial, es va convertir en el lloc residencial, al seu voltant es van construir habitacions adossades a les muralles i les seves parts frontals donaven al pati que va ser semi-cobert per uns porxos fent de galeria a tot el seu perímetre. Al centre es va disposar una gran aljub, de 12 metres de llarg per 4,5 d'ample i 5 de profunditat, amb una completa xarxa de canals per a cobrir les necessitats del proveïment de l'aigua i es va enllosar tot amb marbre de Gualba. Es va construir un gran menjador amb finestrals i llar de foc.
La capella del segle XIII es va anul·lar i es va passar a una altra dependència, també de planta rectangular d'aproximadament 10 metres de longitud per 8 d'amplada, amb presbiteri, campanar d'espadanya, i un finestral gòtic conegut com "el mirador de la comtessa". L'accés era directe des del pati.
Finalment en aquest mateix segle XIV, es va realitzar un nou espai, el recinte jussà, amb una torre quadrada al costat de la seva entrada, dedicat a la protecció i defensa."(http://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Montsoriu)
照相

Castell de Montsoriu

Waypoint

mirador

Waypoint

vistes al castell

Waypoint

Coll de n'Orri

5则评论

 • 的照片 GERCA

  GERCA 2013-4-22

  我已使用过这条航迹  View more

  M'he pres la llicència d'emprar la teva explicació de l'història del Castell.

 • cbalbastre 2017-11-15

  我已使用过这条航迹  View more

  Un passeig magnífic per fer a la tardor.

 • 的照片 bricocervi

  bricocervi 2018-1-21

  Ruta fàcil amb opcions per fer-la més assequible. Castell en reformes visitable i entorn típic de la zona. Els racons de Catalunya!!! Salut I sempre endavant!!!!

 • 的照片 bricocervi

  bricocervi 2018-1-21

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  Ruta fàcil amb opcions per fer-la més assequible. Castell en reformes visitable i entorn típic de la zona. Els racons de Catalunya!!! Salut I sempre endavant!!!!

 • 的照片 Xrunning⛰

  Xrunning⛰ 2018-1-22

  Gràcies a tots pels comentaris i les valoracions! Salut!

You can or this trail