时间  2小时 58分钟

航迹点数 1224

上传日期 2017年5月3日

记录日期 四月 2017

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
81 m
-14 m
0
3.0
6.0
11.95 km

浏览次数: 1167次 , 下载次数: 19次

邻近 el Pèlag, Catalunya (España)

El Vendrell - Les Madrigueres


A primera línia de mar, a tocar del barri de Sant Salvador del Vendrell, resulta agradable trobar-se amb l’espai natural protegit de les Madrigueres, una zona humida de prop de 30 hectàrees d’elevat interès, tant ambiental com paisatgístic, pel seu caràcter singular en un entorn litoral totalment urbanitzat.

Aquest espai litoral comprèn l’antiga llera de la riera de la Bisbal i els terrenys inundables adjacents, des de la via del tren fins al mar.

En general la zona encara conserva els usos agraris tradicionals. Prova de tot això és que és un dels últims llocs del litoral català en què es poden veure vinyes, presseguers, oliverars i garrofers ben arran de platja.

Originàriament la riera de la Bisbal travessava aquest espai fins que als anys cinquanta i seixanta va ser desviada més cap al sud i canalitzada.

Habitualment la llera no porta aigua en superfície i només s’inunda per sobreeiximent del nivell freàtic en èpoques de pluja. A banda i banda conserva franges de tamarigar, així com taques de canyissar i jonquera.

També, vora la platja hi ha dunes mòbils secundàries (dunes blanques) amb Ammophila arenaria i dunes fixades.

El corriol camanegre

La desembocadura de la riera de la Bisbal, a tocar de les Madrigueres, és un dels espais que serveix de refugi i de lloc per nidificar del corriol camanegre ( Charadrius alexandrinus ). Aquest ocell és una espècie amenaçada a Europa i considerada vulnerable a Espanya i a Catalunya.

Els últims anys s’ha extingit en part de la seva àrea de distribució al nord d’Europa, i a Catalunya està en franca regressió a conseqüència de la transformació del seu hàbitat principal, que són les platges.

La conservació de l’espècie sobretot depèn de la restauració dels hàbitats malmesos, la limitació dels accessos en el període de cria i el control dels depredadors.

L’Ajuntament del Vendrell aposta per compatibilitzar la gestió d’aquesta espècie protegida amb els usos lúdics i turístics de les platges. Per aquest motiu, des de fa uns anys es delimiten uns sectors de les platges de Coma-ruga i de les Madrigueres perquè aquests ocells puguin fer el niu.
河流

Torrent del Lluc

公园

Eden Park

Pont C-32

Waypoint

Calafell

Y
观鸟点

Observació d'aus

海滩

Platja de Sant Salvador

Pont

Y
Waypoint

Via Verda

6则评论

 • 的照片 Oscar Upegui

  Oscar Upegui 2017-11-2

  Un recorrido mas, el cual se hace merecedor de una buena calificación.
  Salud y piernas Josep.

 • 的照片 Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau 2017-11-3

  Oscar, muy agradecido por el comentario y la valoración positiva de la ruta.

 • laiats17 2019-3-3

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  El circuit està molt bé. Tenir present que és molt descobert, poca ombra pel que tenir present de no fer quan el sol piqui molt. L'únic que no m'ha agradat és que hi ha molt troç d'esfalt.

 • 的照片 Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau 2019-3-3

  Moltes gràcies laiats pel comentari i la valoració de la ruta.

 • Angie AN 2019-11-2

  我已使用过这条航迹  View more

  No coneixíem cap ruta per la zona i ha estat una agradable sorpresa. Ruta curta i fàcil per fer un bon passeig.

 • laiats17 2019-11-2

  Genial que us hagi ajudat. Merci

You can or this trail